Afscheid van Patrick

Avatar foto

DoorJan T'Sas

jun 18, 2011 294 views

We vernemen zopas dat Patrick Van Hecke na een slepende ziekte overleden is. Patrick was jarenlang lid van onze club, vaste waarde in de Interclubcompetitie en vooral een beminnelijk man die we zeer zullen missen. Van zijn zoon Jeroen vernemen we dat hij thuis is gestorven zonder te veel pijn. We wensen Jeroen en de hele familie veel sterkte in deze moeilijke momenten.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op donderdag 23 juni 2011 om 10 uur in de St.-Bavokerk te Wilrijk (Sint-Bavostraat).

Als eerbetoon aan Patrick – die onlangs trouwens in Schoten nog een ratingprijs won – vindt u op onze partijen-pagina 2 partijen van Patrick uit het voorbije clubkampioenschap: een remise tegen reekswinnaar Jef, en een aanvalspartij tegen Alejandro.

Schaken was trouwens niet het enige waar Patrick zich in verdiepte. In december verscheen er nog een boek van hem over het Antwerps Stadhuis.

16 reactie op “Afscheid van Patrick”
 1. Ben Patrick vorige week tegengekomen in St. Augustinus: hij stak zijn duim op en zei: ‘Altijd moed houden!’ Een fijne en moedige mens.

 2. Ik hield wel van zijn vaak non-conformistische en spectaculaire speelstijl. Een geweldig vriendelijke man die me dikwijls oppikte voor de interclubs. Zijn boek over de geschiedenis van ’t Schoon Verdiep heb ik met veel plezier gelezen. Mijn innige deelneming aan de familie van Patrick.

 3. In-droevig nieuws! Mijn diepste gevoelens van medeleven voor Jeroen en de familie.

 4. Bijzonder droevig nieuws …

  Heel veel sterkte aan Jeroen en familie en vrienden.

 5. Veel sterkte toegewenst aan Jeroen en de familie. We zullen Patrick herinneren als een bijzonder beminnelijke en zachtmoedige mens.

 6. Ik herinner mij toen onze partijen met zijn leuke en interessante speelstijl van Patrick. En ook mijn deelneming voor Jeroen en familie.

 7. Ik bezit dat boek. Het zal morgen ter inzage op de club liggen, echter niet ter uitlening.

 8. Dat is een groot verlies. Patrick was als onze eigen Spielmann: een houwdegen op het bord (met voorliefde voor het koningsgambiet) en een uitgesproken gentleman ernaast. Ook namens mij veel sterkte aan de familie.

 9. Dit jaar gaf hij voor de eerste keer mee les aan de kleinste kinderen.Ik leerde hen het eindspel Dame tegen koning alleen.Patrick introduceerde, tot groot jolijt van de kinderen, 2 paarden en 2 lopers tegen toren. Dat vonden ze veeel leuker. Mijn medeleven voor Jeroen en de ganse familie.

 10. Vanochtend namen we deel aan de uitvaartplechtigheid van Patrick in de Sint-Bavo te Wilrijk. De weliswaar niet al te grote kerk zat bomvol vrienden en kennissen, in bijstand aan de getroffen familie. De dienst werd opgeluisterd door een uitstekend iers-klinkend orkest (doedelzak/gitaar, viool, klarinet en accordeon) waarvan Patrick zelf lid van was geweest aan de contrabas. Lucas en Rita, Bart P, Jef en Kenneth en ik luisterden ontroerd naar de afscheidstoespraak van Jeroen. Het door alle aanwezigen eergisteren op de AV ondertekende rouwtelegram (wel 30 handtekeningen) werd overhandigd in naam van Schaakkring Oude God. We zullen Patrick nog lang in ons hart dragen, en zullen met graagte Jeroen op schaakgebied zo goed als mogelijk bijstaan in deze moeilijke tijden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *