Afscheid van René

Avatar foto

DoorJan T'Sas

jun 1, 2018 325 views

We vernemen dat René Beniest, goede schaakvriend en eerstebordspeler van SKOG 1 in de Interclubkompetitie, op 29 mei jl. overleden is aan de gevolgen van een slepende ziekte. Twee jaar geleden al wist René dat hij een strijd moest aangaan die hij niet kon winnen. Hij schonk toen zijn nieuwste schaakboeken en -cd's aan onze club, als naturaprijzen voor ons rapidtoernooi en/of voor onze jeugdspelers. Twee weken geleden mochten we ook zijn resterende schaakmateriaal komen ophalen, met de vraag het goed te besteden. 'Ik vrees dat ik mijn laatste partij voor Oude-God gespeeld heb', zei hij toen en het was duidelijk hoe pijnlijk hij dat vond. We verliezen in René een schaker in hart en nieren. Maar vooral bieden we zijn vrouw Diane en zijn familie onze deelneming aan. René is 66 jaar geworden. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag 9 juni plaats, om 11.30 uur, in het crematorium van Wilrijk. Wie wil mee onze club vertegenwoordigen?

7 reactie op “Afscheid van René”
  1. Natuurlijk wil ik graag op die plechtigheid aanwezig zijn, nu zaterdag. Vermoedelijk, en hopelijk met velen onder ons.

  2. Ik kan spijtig genoeg niet aanwezig zijn op de plechtigheid wegens verplichtingen op het werk. Ik herinner mij René ook als een schaker in hart en nieren, een vechter, iemand die het gevecht aandurfde. Zowel aan als naast het bord straalde hij een zekere rust uit, op zoek naar het begrijpen van de dingen. Ik heb hem gekend als een speler met een grote sportiviteit waarbij zijn fascinatie voor het spel minstens even groot was als zijn wil om te winnen. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie.

  3. Ik kan er jammer genoeg niet bijzijn. Ik ken(de) René al meer dan 20 jaar en speelde meermaals tegen hem in “den handel”. Hij voor kon havenwerktuigen, ik voor “den opel”. Ongeacht de uitslag van de wedstrijd was het altijd fijn om na te praten over de partij en andere zaken. De schaakwereld verliest (andermaal) veel te vroeg een aimabele man.

  4. Ik kende Rene al meer dan 40 jaar. Hij was niet alleen een sterke en sportieve rivaal, we waren ook vrienden.
    Hij was echt een van die mensen die de wereld beter maken.Zulke mensen moesten er meer zijn.
    Doodzonde dat het zo snel voorbij ging.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *