Ronde 1
Uiteindelijk zijn er dertien SKOG’ers die meespelen in het Antwerp Winter Open. Het toernooi is sterk bezet voor het aantal deelnemers (89) en de meeste SKOG’ers vallen in de onderste helft van de ELO-rangschikking. Dit betekent een zware eerste ronde en het resultaat was er dan ook naar: 2.5 op 14.
_LEESMEER_
Die paar punten kwamen door winst van Nikolaas en Patrik (die een spannende tijdnood tot een goed einde bracht) en een remise van Frank. Voor de rest was het afzien. Gert, Yannick, Heidi en Bart (die op creatieve wijze zijn dame liet insluiten) verloren vrij snel. Hendrik, Ghislain en Johan hielden langer vol maar moesten uiteindelijk toch opgeven.

Van de drie SKOG’ers die op de topborden mochten spelen werd geen enkele snel onder de voet gelopen maar uiteindelijk verloren ook Tobias (tegen FM Klein), Carlo (tegen GM Drazic) en Benjamin (tegen FM Geirnaert). Vooral deze laatste speelde een uitstekende partij en had op het einde nog remise kansen toen hij zich plots mat liet zetten.

Ronde 2
Wie in de eerste ronde punten scoort krijgt in de tweede ronde sterkere tegenstand, zo werkt een zwitsers toernooi nu eenmaal. Geen schande dus voor Nikolaas, Patrik en Frank die verloren.

In ronde twee waren er ook de eerste onderlinge duels tussen SKOG’ers: Bart gaf opnieuw een dame af, dit keer tegen Tobias, en Ghislain won van Hendrik. Verder wonnen ook nog Carlo, en Benjamin terwijl Gert remise speelde. Heidi, Johan en Yannick verloren ook hun tweede partij en blijven dus voorlpig op nul punten.

3 reactie op “Antwerp Winter Open (dag 1)”
  1. Het is vooralsnog wachten op de berichtgeving van Carlo uit het verre Zwijndrecht. Mogen wij ons verwachten aan een The Shining-achtig wedervaren ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *