Wat een overrompeling! In alle reeksen van het clubkampioenschap werden 4 partijen gespeeld, en daarnaast nog eens 4 partijen voor het laddertoernooi. 32 spelers in totaal dus die nog net een plaatsje vrij vonden in de speelzaal. We focussen op reeks II waar zich de grootste avonturen en drama’s afspeelden. Het was er uitkijken naar de topper tussen de 2 leiders Lino en Carlo. Lino hield de touwtjes stevig in handen en bouwde zijn voordeel rustig uit tot een overwinning. Jan leek tegen Quinten duidelijk beter te staan, maar op zet 41 – Quinten had heel nipt zijn 40ste gehaald – pakte Jan het verkeerde stuk vast, waarmee hij Quintens eenvoudige matdreiging niet kon pareren. Auch. _LEESMEER_

Rudi kwam met een pionnetje meer uit de opening tegen Patrik, en breidde dit voordeel in het middenspel verder uit met nog een pionnetje en een stuk. Bij het ingaan van het eindspel was Rudi zelfs al een toren en pion in het voordeel. Patrik gaf zich echter niet gewonnen en won pardoes zijn toren terug. Gelukkig voor Rudi volstond L + 3 pionnen tegen P + 2 pionnen om de partij alsnog te winnen.

Het meeste spektakel was echter te zien op de 64 velden tussen Bert en Guy. Bert had duidelijk overwicht, verloor vervolgens een kwaliteit, maar zelfs dan leek de stelling heel goed voor hem. Guy revancheerde door met de dame in de koningsstelling binnen te dringen en daar het leven van Berts koning moeilijk te maken. Guy – ondertussen in vliegende KO-tijdnood – won veel materiaal en het eindspel 2T + 3 pionnen tegen L en 5 pionnen mocht geen probleem zijn. Alleen bleken Berts verbonden vrijpionnen die al broederlijk op de 5de rij stonden ijzersterk en zorgden zelfs nog voor de ultieme winst. Knappe en onderhoudende partij, jongens!

In de stand van deze reeks leidt Lino met 3/3. Ook Rudi en Quinten hebben een 100%-score, weliswaar uit 2 partijen. in reeks I leidt René na winst tegen een zeer verdienstelijke Wim.  In reeks III hebben we 3 leiders met 2/2: Paul, Gert en Gert.

Tussen al dit schaakgeweld door werd er ook nog voor het laddertoernooi gespeeld. Jan kon er zijn leidersplaats behouden door Pascal af te houden en Tobias spring naar plaats 2 dankzij zijn overwinning tegen Richard die een plaatsje zakt.

3 reactie op “Avond vol drama”
  1. De foto bovenaan ziet er dan ook dramatisch uit. Alsof iedereen bezig is de schade op te meten met een fatalistisch gevoel, op het randje van een ‘rien ne va plus’. Schaken is dan ook geen makkelijke stiel.

  2. Zo’n foto is wel mooi om spelers hun typische schaakhouding te bekijken. Carlo zit al ongemakkellijk te schuifelen op zijn stoel, terwijl Lino relax gaat rondwandelen. Frank S zit diep verzonken in de stelling de winst te zoeken terwijl Dries achteroverleunend nog weinig hoop heeft. Patrik bekijkt het even van op afstand hoe hij zo slecht is kunnen komen te staan. Paul krabt ogenschijnlijk achteloos aan zijn neus terwijl hij net een valstrik heeft gespannen. Quinten zet zijn bril even beter in de hoop dat dat de stelling terug wat kan ombuigen. Nikolaas gaat er volledig voor terwijl Roger zich zet als een ondoordringbare muur. Ghislain lijkt net geblunderd te hebben. En Alexandro, die kan niet stilzitten 🙂

  3. Betrapt ! Ik had mijn vrouw gezegd dat ik drie dagen in het buitenland zat.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *