Willem in IJsland

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

okt 1, 2012 198 views

Zeer populair en graag gelezen op deze website zijn steeds de verslagen die Carlo schrijft als hij in het buitenland een toernooi gaat spelen. Onze club is sinds dit seizoen nog zo’n auteur rijker geworden. Ook Willem is al eens terug te vinden in een buitenlands toernooi en neemt de tijd om er verslag van uit te brengen. De komende weken zullen we hier af en toe een verslag neerleggen van een toernooi dat Willem speelde. We beginnen met zijn reis vorig jaar naar IJsland, een land dat voor schakers toch altijd iets meer betekent. Veel leesplezier!

2 reactie op “Willem in IJsland”
  1. Mooi verslag. Het was ook mijn ervaring dat men er met Engels verder loopt dan in pakweg Piëmonte maar in Husavik begreep men absoluut niet wat ik bedoelde met ‘mushrooms’. Er werd een jonge snaak opgetrommeld die me wel kon doorverwijzen naar een ander winkeltje. In een geothemisch gestookte serre moest de afrekening van paprika’s ook gebeuren met pen en papier. Mijn voorstel om het wisselgeld te houden werd abrupt afgewezen. Een mooie gewoonte is dat men er uitgebreid naakt moet douchen alvorens het zwembad (sundlaug) in te duiken. En dit wordt gecontroleerd ! Mannen bij mannen en vrouwen bij vrouwen, alleen in The Blue Lagoon kon je je apart avant-douchen. Bij gezinnen thuis -die soms kamers verhuren- trek je steeds ook je schoenen uit aan de voordeur. Zelfs in de bibliotheek schrijft de etiquette dat voor. Jammer genoeg stond in geen van de drie reisgidsen die we bij hadden waar het titanenduel Fischer-Spassky exact had plaatsgevonden. Ik moet er dus eens terug want voor een schaker is Reykjavik wat Lourdes is voor de katholiek hè.

  2. In mei 2009 speelde ik een tornooi in Freudenstadt. Zie verslag Carlo in Freudenstadt (clubleven/archief). Wie speelde daar toen ook ? Juist. Willem. Zonder afspraak, als bij de kapper. Toen al wisselden we “redactionele weetjes en wedervaardigheden” uit, bij een lekker biertje in de zon ! Join the club Willem. Op naar nieuwe avonturen, jij ergens links en ik ergens rechts, of omgekeerd, mooi zo. Dadelijk krijgt de Skog nog de Prijs vd NL Letteren !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *