Moet het nog gezegd: deze editie van de Beker Adams staat bol van de verrassingen van formaat. In het treffen tussen Bart en wit konijn Rudi was het Rudi die de betere stelling opbouwde. Dat moest ook wel gezien hij moest winnen met zijn 100 elopunten meer. Bart speelde echter secuur en kwam naar eigen zeggen met wat geluk weg. In het eindspel kon Rudi de remise van Bart niet weigeren. Bart mag dus naar de finale en proberen zijn titel van vorig jaar te verlengen._LEESMEER_

In de andere halve finale liep het voor Pascal (weeral) snel mis in de opening. Twee pionnen kwijt én een uur achterstand. Van de tweede pion had Dries echter beter afgebleven, want Pascal won de eerste en daarna de tweede pion terug. Ook het initiatief lag nu in handen van Pascal, maar het tijdsverbruik bleek cruciaal. Met de ‘grafzet’ 31.g4 i.p.v. het ijzersterke 31.Tf7 deed Pascal zich voor de tweede keer de das om. Dries maakte het koelbloedig en meedogenloos af en schrijft nu daardoor nu al SKOG-geschiedenis: nog nooit speelde iemand die niet in reeks 1 of 2 zit de Bekerfinale.

Volgende week is dus één van de SKOG-hoogdagen van het jaar: Robert Schuermans zal de finale en de troosting live becommentariëren. Een niet-te-missen-avond voor elke Skogger Wees erbij! Start om 20u15.
Het programma:
Finale: Van Tichelen, Bart –  Hautekiet, Dries
Troosting: Knors, Rudi – De Kaey, Pascal

Wie wint volgens jou de finale? Waag een gokje in de nieuwe poll!

8 reactie op “Bart en Dries naar finale!”
  1. Dries zal snel in eerste reeks zitten zeg dat ik het gezegd heb 🙂 zal er rap genoeg inzitten op elo !
    Zal zeker een spannende finale worden!

  2. Dit is werkelijk de allereerste keer dat ik een
    “wit konijn” wordt genoemd ….

  3. En nu nog sos piet bellen om daar konijn met pruimen van te maken

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *