Voor wie het nog niet doorhad: Dries is aan zijn jaar van de doorbraak bezig. Na vorige week Jan uit de Beker Adams te hebben gewipt, was nu Roger aan de beurt. Dries nam de partij snel in handen, en leek op een vlotte winst af te stevenen, maar had daar wel de nodige tijd voor verbruikt. Met Dries’ vlag op vallen in de KO-fase toverde Roger plots nog tegenkansen op het bord, maar Dries bleef rustig en kon zijn tweede eersteklasser op zijn palmares schrijven tijdens dit toernooi._LEESMEER_

Rudi kreeg in zijn stelling tegen Richard snel ruimtevoordeel maar Richard verdedigde sterk zodat het voordeel stilaan verzandde en remise in zicht kwam. Richard blunderde op zijn laatste zet voor de tijdscontrole echter gigantisch en gaf enkele zetten later op.

Pascal zag tegen Tobias al snel op tegen een uur achterstand op de klok. Ook op het bord stond Tobias duidelijk in het voordeel, maar verzuimde eenvoudig een kwaliteit te winnen en blunderde even later een stuk weg. Een cadeautje met geschenkverpakking voor Pascal.

Bart kreeg een solide Jeroen voor zich, maar Barts schijnpaardoffer op f5 bleek ijzersterk. Genoeg om met een pionnetje meer het eindspel te kunnen winnen.

De 4 halvefinalisten zijn dus bekend, tevens de 4 spelers die we zullen kunnen volgen binnen 2 weken tijden de live-commentaren van Robert Schuermans. Noteer de datum van 25 mei maar al in vette letters in je agenda voor deze SKOG-hoogdag!

12 reactie op “Dries stunt verder”
 1. Voor mij is het geen stunt van Dries ik heb genoeg met hem gespeeeld en was ervan overtuigd dat hij heel snel op 2000+ zal staan ! hij staat alleen heel hard onder geklaseerrd ! ik schat hem nu al op minstens 1950! Ik geef Dries een heel grote kans de beker te winnen dit jaar !
  Veel succes Dries !

 2. Toch altijd mooi dat hij als enige 2000- in de halve finales is geraakt.
  Goed bezig, Dries!

 3. Inderdaad Alain. Ik was nog aan het twijfelen toen ik het schreef. Want als je stunt na stunt haalt, is een stunt geen stunt meer natuurlijk!
  Maar op basis van elo blijft het natuurlijk wel een stunt.

 4. Nog maar eens een aanwijzing dat elo louter een gemiddelde speelsterkte aanduidt en ook zeer foutgevoelig is bij vooral jonge spelers. Ik beweer al langer dat Dries zeer vlotjes zou meedraaien in de 1ste afdeling. Kan het bestuur hem, voor een keertje, bij wijze van experiment, voor het komende KK niet meteen indelen in reeks 1 ?:-)

  Hop hop, dat de beste de beker moge winnen.
  Of dat Dries zal zijn valt nu te betwijfelen want iedereen zal op zijn wiel rijden 🙂

 5. Mooi, mooi. Roger is geen makkelijke klant, en je zenuwen in bedwang houden is vaak essentieel. Dat is blijkbaar goed gelukt!

 6. Ja, de discussie of elo een goede parameter is, is inderdaad een goede vraag en aangezien ik al een tijdje ondergewaardeerd sta, heb ik het gevoel dat elo’s enkel een waardemeter zijn voor hoe consequent je speelt.
  Maar uiteraard als je tegen 2100+ speelt, kan je nooit een blunder verwachten, terwijl het bij een 1600 wel kan, indien die ofwel consequent op 1600 speelt, ofwel een off-day heeft, terwijl hij constant aan 2000 speelt. Hoewel de elo’s dan ook wel zullen volgen, als je zo blijft spelen.
  Hoe dan ook, ik schat dries MINSTENS 1900 in, als hij geen off-day heeft.
  Maar ik vrees ervoor tegen Pascal, ik vind dat Pascal altijd zeer goed speelt, hij laat zich ook zelden vangen tegen ondergewaardeerde spelers, desondanks is alles mogelijk en je weet nooit of Dries uit een gewonnen stelling een mooie remise of winst kan slepen.
  Lijkt me best een spannende partij.
  UIteraard is de partij tussen BVT en Rudy ook spannend, maar deze 2 zijn zeer aan elkaar gewaagd, ook qua elo’s.
  Ik volg de uitslagen op de voet.

 7. Bwa, ik heb al redelijk wat blunderende
  2100’ers meegemaakt ; zelfs grootmeesters blunderen. De kans is natuurlijk groter dat een 1600 een bok schiet dan een 2100 dat doet.
  Pascal-Dries wordt een moeilijke prono. Pascal is een zeer ervaren speler maar Dries heeft het momentum mee en niet te vergeten, het remisevoordeel. Misschien loopt het zoals Karpov vaak beweerde : De speler die wint is meestal diegene die z’n zenuwen het best onder controle heeft.

 8. Sorry Dries, met alle sympatie en respect, je hebt spijtig genoeg voor je geen schijn van een kans. Nietwaar Pascal ?

 9. Als ik zie hoe hij tegen Jan en Roger speelde, denk ik dat we in ieder geval een boeiende partij gaan krijgen. Ik heb er in ieder geval zin in!

 10. Dries pas op! Dit is een verdachte strategie van je volgende tegenstander: iedereen prijst jou de hemel in, zodat je overmoedig zult worden en jammerlijk afgaan als een dweil. Daarom meteen enig tegengewicht: tegen mij had je na acht zetten knal verloren moeten staan en Roger had gewoon een vuiltje in zijn oog.

 11. Is het geen tijd om de poll enigszins bij te stellen en nog slechts 4 namen op te nemen ?
  Of misschien is het mogelijk een daadwerkelijk pronostiekenschema op te nemen ?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *