Belangrijk nieuws vanop de AV

Avatar foto

DoorJan T'Sas

jun 19, 2024 476 views

Tijdens de algemene vergadering van deze week, die druk werd bijgewoond, werden enkele belangrijke zaken besproken en beslist. Een kort overzicht:

 • Het viel bij het bestuur half mei binnen als een donderdag bij heldere hemel: vanaf 1 januari 2025 worden onze zalen niet langer verhuurd, ze worden dan overgedragen aan de heemkundige kring van Mortsel. Dat is boven onze hoofden beslist. Uiteraard hebben we meteen contact opgenomen met het stadsbestuur en de dienst Vrije Tijd. Er is ons met de hand op het hart verzekerd dat we niet op straat komen te staan en dat we zelfs betere lokalen zullen krijgen in het stadhuis, dat nog volop gerenoveerd wordt. Het bestuur bezocht intussen de bouwwerf en toegegeven, we zouden er wel eens goed op vooruit kunnen gaan met één grote zaal en drie kleinere, en een Grand Café voor de après-schaak. Volgende week bespreken we met de schepen van Sport hoe dit concreet verder gaat. We zullen allicht een overgangsperiode doorbrengen in ’t Parkske, want de renovatie van het stadhuis sleept aan. De clubwerking zal gewoon doorlopen. Meer info volgt.
 • In afwachting van dat zaalnieuws: ons ledenaantal flirt al een tijdje met de maximumcapaciteit van onze huidige zalen. Toch willen we de deur niet dicht houden voor nieuwe leden. Om dit onder controle te houden, zal elk lid een mail ontvangen met de uitnodiging om zijn/haar lidgeld te betalen voor 15 juli. Dat biedt garanties om lid te blijven. Na 15 juli kunnen ook nieuwe leden zich aansluiten, zo lang tot het maximum bereikt is. Wie Interclub wil spelen, moet sowieso officieel lid zijn voor 1 september.
 • Stijgende kosten voor zaalhuur, schaakmateriaal, jeugdwerking, jarenlange inflatie en verhoogde bijdragen voor de Vlaamse Schaakfederatie maken dat het niet langer houdbaar is het lidgeld op 60 euro te houden (een bedrag dat al bijna 30 jaar standhoudt). Onze club blijft financieel gezond, daar niet van, maar we willen ook genoeg financiële armslag voor initiatieven naar aanleiding van ons 60-jarig bestaan. Ook weten we nog niet hoeveel de huur van de zalen in het stadhuis zal bedragen, maar allicht meer dan wat we nu betalen. Om al die redenen wordt het lidgeld voor jeugd en volwassenen opgetrokken naar 75 euro. Senioren die momenteel een korting genieten (45 i.p.v. 60 euro) zullen vanaf nu 60 euro betalen. Deze seniorenkorting wordt bovendien vanaf nu niet meer toegepast voor nieuwe gepensioneerden. Het lidgeld voor een tweede aansluiting stijgt van 30 naar 40 euro.
 • De bloei en groei van onze club heeft de workload van het bestuur de jongste tijd verhoogd. We zetten ons met hart en ziel in voor ‘de beste schaakclub van het land’ (zoals iemand zei op de AV), maar hebben vastgesteld dat we versterking konden gebruiken. Die hebben we ook gevonden. Vanaf vandaag maakt ook Wouter Schuurbiers deel uit van het bestuur. Hij zal o.a. Pascal assisteren bij de organisatie van de interne toernooien en samen met Philip een tandem vormen voor de jeugdwerking. Welkom, Wouter!
 • Nog enkele korte mededelingen:
  • De bestuursleden Heidi, Pascal en Rudi waren uittredend en herverkiesbaar. Ze zijn door de AV in hun functie bevestigd.
  • Voor de jeugdlessen worden extra lesgevers gezocht. Interesse? Spreek Philip aan of een van de andere bestuursleden.
  • Onze club maakte dit seizoen ca. 640 euro verlies dat bijna volledig kan worden toegeschreven aan de kosten voor de busrit naar het Tata Steel toernooi in januari.
  • Volgende week start het zomertoernooi, volgens de traditionele formule: 1 blitz + 1 rapid + 1 langere partij, telkens tegen een andere tegenstander.
  • Enkele jeugdspelers hebben behoefte aan lessen op een hoger niveau dan wij momenteel kunnen aanbieden. Er zijn contacten met Arben Dardha, voormalig jeugdleider van de Liga en zelf een topschaker. Wordt vervolgd.
  • De grote slokkoppen op de prijsuitreiking waren Daniël en Pascal. Als clubkampioen zal Daniël eind augustus een simultaan geven.
  • En… we feliciteerden Carlo met zijn 80ste verjaardag, applaus!
2 reactie op “Belangrijk nieuws vanop de AV”
 1. Ik kijk er alvast naar uit, laten we er een NOG beter jaar van maken komend seizoen 🙂

 2. als een donderslag bij heldere hemel-de grootste slokoppen waren…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *