De Belgisch kampioen van vorig jaar, Mohandessi, staat na 4 ronde ongedeeld aan de leiding in de expertenreeks.

Wat ons natuurlijk veel meer interesseert is hoe de Skoggers het ervan af brengen in de open reeks. Nils won gisteren en komt daarmee op 3 uit 4. Lino verloor, maar Andrej won zodat beiden op 50% komen. Voor ‘De Van Hecke’s’ loopt het voorlopig allemaal iets minder vlot. Beiden verloren en blijven hangen op resp. 1 en 0,5 uit 4.

Trouwens deze hilarische gedragsregels al gelezen?

19 reactie op “Belgisch kampioen leidt in BK”
 1. Aha, nu zijn we vertrokken: elke speler die zijn tegenstander enkel wil trakteren op een Duvel, wordt wegens vermoeden van manipulatie uit het toernooi gezet.

  We openen meteen een nieuwe rubriek in de Schakel: verzin de meest hilarische gedragsregels.

 2. Gedaan met Sonnenborgerberger, Bucholz of Kashdan. Vanaf volgend clubkampioenschap geven gedragspunten de doorslag!

 3. Ik vrees datik al 2 nullen heb voor het volgende klubkampioenschap.

 4. Wie tijdens een partij muntjes knabbelt, moet dit doen op het ritme van de Brabançonne.

 5. Op zich vind ik niks “hilarisch” aan deze tekst, die een aanzet geeft om – eindelijk – iets te doen aan “boertig” gedrag van sommige spelers. Ook bij andere sporten worden zulke gedragsregels opgelegd.
  Afwachten hoe Ethics commission & Arbiter Council een invulling gaan geven aan deze materie en dan zien we wel of het hilarisch wordt of juist revolutionair.

 6. Akkoortd met Bart.
  Het idee is goed, maar de uitwerking kon beter.

 7. Tja, toch triest dat zoiets in regels moet gegoten worden, een gedwongen handdruk heeft geen enkele waarde. Het is als een facade om iets te pretenderen dat er niet is. Strict genomen zelfs een belediging voor iedereen waarvoor deze regel niet eens nodig is. En inderdaad, wat betreft de tekst, die trekt dan ook nog eens op niets, dat kan toch geen goedgekeurde versie zijn lijkt mij ?

 8. Vandaag een perfecte dag in Namen voor SKOG’gers : 5/5, iedereen won zijn partij 🙂
  Ivm interclub: ja Jan, zet me er maar uit … en aangezien er een plek vrijkomt, kan dhr. Broeckmans Oude God ook een dienst doen 😉

 9. Vandaag een perfecte dag in Namen voor SKOG’gers : 5/5, iedereen won zijn partij 🙂
  Ivm interclub: ja Jan, zet me er maar uit … en aangezien er een plek vrijkomt, kan dhr. Broeckmans Oude God ook een dienst doen 😉

 10. gedragscode 🙂
  een tegenstander heeft 3x een arbiter op mijn dak gestuurd omdat ik eerst noteerde ipv te zetten.Zelfs in semi tijdnood stoorde die idiote arbiter mij nog om mij daarop te wijzen

  een vraagje voor de historici in de club.
  Vanwaar is de naam sk oude god afkomstig.
  is de club genoemd naar het station? is oude god een wijk van Mortsel? is de club gesticht door gepensioneerde pastoors of heeft de aanpalende kerk iets met de naam te maken?

  Ik heb deze vraag nu al 3x gekregen sinds ik lid ben.

 11. oude god IS een wijk van Mortsel, het station kwam later…
  en neen, en neen

 12. In 1973 zou in Oude God het mariabeeld van ene Leon Theunis spontaan beginnen wenen zijn. Staat o.a. te lezen in Op weg naar Oude God van Philip Markus. Vertel hen dat, Lino.

  Succes in Namen !

 13. Aan Lino:
  Ge moogt eigenlijk nog van geluk spreken dat diene “idiote” arbiter geen “0” gegeven heeft…
  Reglementen (hoe ver gezocht soms ook) zijn er om nageleefd te worden (=reden dat er arbiters aanwezig zijn). Indien alles toegelaten is (leve de anarchie 🙂 ) dan stel ik voor om in de toekomst het bord 90° te draaien… Wedden dat dit een nieuwe dimensie geeft aan schaken ?

 14. Bij het officiële Fide tempo (Fischer) moet je dit zelfs in tijdnood blijven doen, dus begin alvast maar te oefenen om dit correct te doen: zetten, noteren, tegenstander zet, noteren, zetten, noteren… Vroeger werd tegen jeugdspelers gezegd eerst noteren en dan pas zetten: niet meer doen want op alle jeugdkampioenschappen geldt het Fischer tempo tegenwoordig.

 15. bart
  mijn tegenstander heeft dit regeltje om matchtaktische redenen misbruikt en de arbiter is er met open ogen in getrapt. dat hij mij stoort in opkomende tijdnood, toen ik aan zet was, is al helemaal niet netjes. Dit mag ik de arbiter, hoop ik, wel kwalijk nemen.

  regels moeten inderdaad nageleefd worden maar ze moeten ook zinvol zijn en hun doel niet voorbijschieten.

 16. Lino
  In dat geval zou ik als arbiter na de eerste waarschuwing een oogje in’t zeil houden en hoogstens nog 1 keer laten herinneren.
  Als je blijft eerst noteren en dan zetten, zou ik 0 geven.

  Trouwens de laatste minuten moet je niet meer noteren, dus het probleem van de tijdnood stelt zich eigenlijk niet…

  Even in herinnering brengen dat dit regeltje er gekomen is omdat voordien “vals” gespeeld werd door eerst te noteren en dan een dubieuze andere zet te doen (vb een alles of niets zet) om dan achteraf te claimen “dit is niet de stelling, want ik speelde … “.

  Het is inderdaad spijtig dat reglementen er dikwijls komen omdat inventievelingen de bestaande regels trachten te omzeilen, maar uiteindelijk kan een regeltje meer of minder het spel toch niet bederven?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *