Met zwart tegen een GM moeten spelen is geen cadeau, zeker niet als je in het eindspel een pion achter staat, maar Daniël flikte het wel: dankzij het loperpaar hield hij Motwani op remise. Met 5,5/7 heeft hij dan ook nog alle kansen op een podiumplaats. Minder goed verging het Jan, die na een ongelukkige nul tegen Lacrosse in de vorige ronde ditmaal een tactische grap overzag bij een veelbelovende koningsaanval. Door een tweede nederlaag op rij valt hij helemaal terug in de rangschikking. Daarin zet Nikolaas – na winst in een onwaarschijnlijke partij tegen Lino – zijn opmars verder. Hij heeft nu 4,5/6. Ook Dries, Patrik, Carlo en Gert wonnen hun partij. Willem verloor, de andere speelden remise.

_LEESMEER_

Tussenstand: 

6. Daniël (5,5) 
38. Nikolaas (4,5) 
48. Constantin (4,5)
65. Willem (4) 
67. Carlo (4) 
79. Lino (3,5) 
82. Dries (3,5) 
83. Patrik (3,5) 
92. Jan (3,5) 
120. Jef (3) 
147. Gert (2) 
Een reactie op “BK: Daniël houdt GM Motwani op remise”
  1. Intussen heeft Fritz mij voor de zoveelste keer geleerd dat een zogenaamd slechte zet toch goed kan zijn (hoewel meestal het omgekeerde het geval is)…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *