Er worden behoorlijk wat remises gespeeld en tegelijk ook cadeaus uitgedeeld in dit BK. Voor de details verwijzen we je naar de verslagen op Schaakfabriek. De manier waarop bijvoorbeeld Stefan Beukema in de Open reeks de zeges cadeau krijgt, is een vaststelling die nooit in de statistieken zal blijven hangen. Vandaag was het weer zo ver. Maar zo gaat dat in een schaaktoernooi: enkel de cijfers worden opgeslagen. Voor onze leden was het tijdens deze achtste ronde een redelijk evenwichtig gedoe: Nikolaas won, heeft een fraaie 5,5 uit 8 en mag morgen voor een (rating)prijs spelen. Daniël staat er, met 6/8, eveneens goed voor. Constantin kwam bijna een uur te laat, maar blitzte zich een mooie overwinning en 5 punten bij elkaar. Voor Jan wordt het toernooi stilaan een nachtmerrie: derde nul op rij, opnieuw na heel goed te hebben gestaan. Verder wonnen Lino en Gert. Remise was er voor Dries, Patrik en Carlo. Jef en Willem verloren.

Een reactie op “BK: de dag van het cadeau”
  1. Voor zover ik het heb kunnen volgen, waren de stellingen met Stefan Beukema niet zo eenvoudig en zijn fouten niet onbegrijpelijk. Gorik Cools heeft dan weliswaar geblunderd, maar hij stond ook wel iets minder.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *