BK junioren dag 3

Avatar foto

DoorNikolaas Verhulst

mei 12, 2024 191 views

Bij de -20 is de race gereden: Joppe Raats won in de vijfde ronde een eindspel met twee torens tegen een dame van Benjamin Faybish en hield in de zesde ronde zonder veel problemen remise tegen Mathieu Loncke. Omdat zijn concurrenten elkaar ook puntjes af snoepten, staat hij met nog maar één ronde te spelen een vol punt voor op Nils Heldenbergh. Zelfs als hij morgen verliest en Heldenbergh wint, heeft Raats waarschijnlijk de betere tiebreaks.

Bij de -18 lijkt Zouaghi iets minder maar nog altijd behoorlijk zeker van de eindwinst. Hij kwam tegen medeleider Vermoesen in een toreneindspel terecht, won de ene pion na de andere en kon al snel een punt op zijn conto bijschrijven. In de zesde ronde moest hij dan tegen Casimir Roose. Die had in de vijfde ronde met zwart een mat in vier gevonden:

Maar tegen Zouaghi kreeg hij geen heel grote winstkansen en het werd remise. Als Zouaghi morgen niet verliest van Paes, is hij kampioen.

Bij de -16 zijn de zaken wel nog spannend. Topfavoriet Hauchamps verloor van Kobe Vandenhole in de vijfde ronde. Momenteel staan Vandenhole en Meysman op kop met 5½/6. Hauchamps volgt op een halfje en mag morgen tegen Meysman een laatste gooi naar de titel doen. Onze Kiran had een zware dag. Tegen Raptis deed hij lange tijd goed mee, maar hij liep uiteindelijk in een matnet. In de zesde ronde kreeg hij een veel betere stelling, maar opnieuw kreeg zijn tegenstander plots een koningsaanval. Kiran moest zijn dame opgeven om mat te vermijden. Hij streed nog even door, maar moest al snel opgeven.

Bij de -14 is de grootste verrassing dat Ruzhansky een halfje heeft afgestaan. Morgen krijgt hij zijn laatste mededinger voorgeschoteld: Fausto Battistelli. Bij de -12 wordt het nog uitermate spannend: Toledo, Nguyen en Li staan met 5/6 op kop, een halfje voor een groep van vijf spelers. Alex scoorde in de vijfde ronde een verdienstelijk halfje. Hij had won eerst een pion, verloor dan een kwaliteit maar dwong dan een gelijk dame-eindspel af. In de zesde ronde verloor hij.

Naar de -10 dan, waar Adhitya Ram de eerste ronde van de dag weer gemakkelijk won. De tweede ronde kwam hij weer in een lang eindspel terecht, maar deze keer verloor hij. In een eindspel met een pionnetje minder ruilde hij de paarden, waarna het pionneneindspel verloren ging. Favoriet Verbeke staat een halfje voor op Pierloot en Oekraïner Klimenko. Die laatste speelt in de laatste ronde voor de titel tegen Verbeke. Bij de -8, tenslotte, woedt wervelwind Ok onverminderd door: hij heeft als enige in het hele toernooi een perfect 6/6 achter zijn naam staan.

Een reactie op “BK junioren dag 3”
  1. Die twee nullen van Kiran zijn het logische gevolg van te weinig match ervaring. Tot twee keer komt hij goed uit de opening maar om de een of andere reden wordt de juiste voortzetting niet gevonden. Onze boys staan er ook zo goed als alleen voor (andere kringen sturen een begeleider mee). Geef onze jeugd de juiste omkadering en ik zie een paar pareltjes in de maak. Blijven spelen en oefenen: niets komt vanzelf…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *