Het BK Lommel is goed uit de startblokken geschoten.  De wat lastige verplaatsing naar het Limburgse dorp zagen maar weinig leden van onze club zitten, maar wie er wel bij is, heeft dan ook meer kans om zich in de kijker te spelen. Wie dat meteen deed, was Hendrik, die in ronde 1 won van een tegenstander met 2072 Elo, zo’n 350 punten meer dan hijzelf. Benjamin won eveneens zijn eerste partij, Carlo verloor. Beiden volgden daarmee de logica van de grote Elo-verschillen die je in de eerste ronde altijd wel hebt. Aan de Open Reeks doen in totaal 121 spelers mee.

9 reactie op “BK Lommel: Hendrik vloert 2000+”
 1. Het BK speelt zich af in Lommel. Twee uur op en twee uur terug. Da

 2. Het BK speelt zich af in Lommel. Twee uur op en twee uur terug. Dat is de prijs om vanuit het Antwerpse mee te spelen. Gisteren bleek dat het station in Lommel meer dan een half uur stappen verwijderd is van de speelzaal, er is hier geen busverbinding (!) en dus moest ik vandaag iets anders bedenken : ik stapte nu niet uit in Lommel, maar reed voort, tot voorbij Overpelt, ja tot in het eindstation Neerpelt. Vlug het station uit en vlak opzij een bus van Hamont naar Geel, die naar … Lommel kerk rijdt. 20′ bus. Van daaruit ben je dan daarna op nog eens 10′ op je bestemming. Kafkaiaans, maar het werkt. Je komt na 14h binnen, maar je bent niet half zo moe. Als dat maar goed blijft gaan !

 3. Volgens de site werken ze in Limburg met Belbussen

  http://www.ccdeadelberg.be/liggingsplan
  Het station ligt op ca. 20 min wandelafstand van het cultuurcentrum. Daarom reserveert u best minstens 1 uur vooraf Belbus 711 van de Lijn voor vervoer naar het cultuurcentrum (011 850 300)

 4. Het lijkt dat tijdens weekdagen er een bus van station Lommel naar Lommel centrum rijdt om 13.40h Het verhaaltje is dus vooral een weekendprobleem. Die belbus zal ik dan voor volgend weekend maar eens in gedachten houden.

 5. Toch absurd dat de locatie zo moeilijk bereikbaar is. Voor een BK verwacht je dat toch niet.

 6. Uurrooster van mijn dag vandaag, 3e speeldat : 11.45h vertrek thuis – 12.29h vertrek trein Lier – Station Lommel 13.19h – Bus naar Centrum 13.40h Aankomst zaal 13.52h
  Terug = vertrek zaal 18.10h – bus naar Mol 19h00 – aankomst station Mol 19h29 Vertrek trein uit Mol 19h57 Aankomst station Lier 20h30 Bus Lier 20h40 Thuis 21h00.

  Ik kijk vanavond na of er nog hotelplaatsen zijn in de regio voor vrijdagavond en zaterdagavond – ik vind dit in feite niet vol te houden, maar 90% van de forensers zijn natuurlijk met de auto. JT heeft echt wel een punt ! Heb hier thuis net een tripel uitgeschonken. Zààlig. Gezondheid. Een dwangarbeider. En oh ja, tussendoor dan nog vier uren schaken ook !

  PS.: ik ga jullie niet vervelen de volgende dagen met nieuwe uurroosters hoor !

  Gisteren zondag kwam Rudi Luyten supporteren. Bedankt Rudi voor de onverwachte relaxy terugrit !

 7. Die Carlo toch. In alle uithoeken van Europa gaat hij toernooien spelen, gebruik makend van al het beschikbare openbare vervoer. Het blijkt allemaal een peulschil met een rit naar die diepe jungle in de Limburg.
  Ik zou zeggen: als er nog iemand gaat supporteren in Lommel, bel eens met Carlo. Ik denk dat hij een lift wel zou appreciëren 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *