BK: nog meer haasje-over

Avatar foto

DoorJan T'Sas

jul 3, 2012 179 views

Het haasje-over van onze deelnemers aan het BK gaat rustig verder. Dit keer bleef Hendrik steken op remise tegen Joris Verhelst (die overigens een sterk Vlaams kampioenschap speelde bij de eliten). Benjamin won zijn partij en Carlo verloor. Het aantal spelers in de Open reeks met het maximum van de punten is intussen herleid tot twee en die vechten het naar Zwitserse gewoonte morgen onder elkaar uit. In de elitereeks is Stefan Docx goed op dreef. Na drie remises tegen sterkere tegenstanders won hij van GM Malakhatko. Hij maakt nu deel uit van een viertal dat met 2,5/4 aan de leiding staat. In deze reeks kan nog werkelijk alles gebeuren.

2 reactie op “BK: nog meer haasje-over”
  1. De polemiek omtrent aangemelde afwezigheden kent zijn vervolg. Soms zit ik met Thierry Penson in de trein, en keuvelen wat over schaak maar ook over andere dingen. Thierry is een aimabele man, co-winnaar van het 1e Steinweg tornooi (1987) en heeft 2221 elo. De 1e dag wint hij tegen een jeugdspeler (Pirard), en verliest verrassend de dag nadien van Van Den Heede (1911). De 3e dag is Thierry vooraf gemeld afwezig. Dus gisteren krijgt ene Joe Cordy (1674) de 4e ronde na een 1 op 3 Thierry als tegenstander. De partij duurde geen uur, met winst voor Thierry. Ik weet zeker dat indien mij dit gisteren zou zijn overkomen, ik die partij nooit zou gespeeld hebben, naar de ref zou gestapt zijn, en het tornooi had verlaten.

  2. Als de Van Den Heede in kwestie Dorian is vind ik dat niet zo verrassend…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *