BK rapid

Avatar foto

DoorNikolaas Verhulst

aug 31, 2023 404 views

Afgelopen zondag vond in Anderlecht voor de 16de keer de Tonoli memorial plaats, die al vele jaren als het Belgisch rapidkampioenschap geldt. Als favorieten waren er een handvol grootmeesters: Hovhannisyan, Motwani, Glek, Dgebuadze en, last but not least, Daniel Dardha. Die laatste heeft in de afgelopen maanden enkele tientallen Elo-puntjes verloren, maar was toch duidelijk favoriet. En die favorietenrol maakte hij met glans waar: hij startte met 7 op 7 waarna remises tegen Cools en Dgebuadze volstonden voor een ongedeelde eerste plaats.

De tweede plaats werd gedeeld door Dgebuadze, Glek, Cools, Motwani en kersvers Belgisch kampioen standaardschaak Lenaerts. Opvallend was ook het mindere resultaat voor Hovhannisyan, nummer 2 op rating, die 42ste eindigde met 5½ op 9. Maar een volgende keer staat hij ongetwijfeld terug aan de top.

Bij de 213 spelers was er ook één Oude God. Beter gezegd: een erg jonge God. Jeugdspeler Adhitya Ram haalde een heel behoorlijke 3½/9. Dat levert hem onmiddellijk een eerste FIDÉ rapidrating op van 1310. En die jongen is 8!1 Hoe lang voor er honderd puntjes bij zijn?

Binnen een maand, op 30 september, is er het Vlaams rapidkampioenschap in Gent. Maar eerst is er nog, op 9 september, het Vlaams blitzkampioenschap in Dworp. Welke Oude Goden kan ik achteraf bewieroken?

1. [Daarmee bedoel ik niet 8 faculteit; dat haalde zelfs Methusalem niet.]

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *