Liga Antwerpen en ChessLooks Lier organiseren in juli samen het Belgisch kampioenschap schaken. Zoals altijd is er een elitereeks en een open reeks waaraan elk clublid kan deelnemen. Het BK vindt plaats in het Sint-Gummaruscollege in Lier en loopt van 6 tot en met 14 juli. Er wordt één ronde per dag gespeeld volgens Interclubtempo. De organisatoren maken er overigens een heus schaakfestival van, met elke dag nevenactiviteiten. Dat varieert van een simultaan met Daniël Dardha over een doorgeefschaaktoernooi en schaakfilm tot een schaakkroegentocht. (De die hards mogen alvast een B&B boeken in de Pallieterstad.) Voor onze club is dit quasi een thuismatch en meedoen kost amper 35 euro. Meer info en inschrijven? Check meteen de BK-website. Allen daarheen!

9 reactie op “BK schaken 2024 in Lier”
 1. Wat een festijn. Ze pakken het echt groots aan.
  @Heidi, volgens de info bij “externe toernooien” nemen Carlo Doossche Jan Viaene Wouter Schuurbiers Lucas De Clerck Jan T’Sas alvast deel. Maar ik denk dat er nog wel volgen.
  Ikzelf zit dan een week in de Panne (vooral in Plopsaland), ik kan helaas ook niet aan een single event deelnemen. De kroegentocht is nochtans op mijn lijf geschreven 🙂

 2. Ik heb me zojuist ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap in Lier.

 3. Voorlopig zijn we bij de officieel ingeschrevenen alvast de meest vertegenwoordigde club!
  Laten we dit aanhouden 🙂

 4. Er kunnen er nog een pak meer bij lijkt me. Ik ben eens benieuwd wie ik allemaal ga mogen ontmoeten daar 🙂

 5. We doen ons best. Heb me daarstraks ook ingeschreven, we vertegenwoordigen op dit moment 28%.

 6. De klub met de meeste deelnemers krijgt een prijs, vertelde Eric me gisteren. Inschrijveuh!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *