Eindelijk. Het clubkampioenschap is begonnen. En meteen kregen we al heel wat boeiende partijen te zien. Een overzicht: in reeks I speelden 2 nieuwkomers René en Willem een rustige partij zonder veel risico’s met remise als logisch resultaat. In de andere partij in deze reeks versloeg Dries vrij snel en overtuigend Wim. _LEESMEER_

In reeks II kregen we 3 lange partijen voorgeschoteld. Lino kon het pionnetje extra in het toreneindspel verzilveren in winst. Carlo vond in een dynamische partij plots een matcombinatie tegen Guy. Maar de meest heroïsche partij van de avond ontspon zich tussen Jan en Patrik. Jan kwam al snel in materiaal overwicht dankzij een kwaliteitswinst. Daarenboven leek hij langs de opengebroken koningsstelling het met de dame wel eenvoudig te kunnen afmaken. Maar Patrik verdedigde zeer stug en dankzij de controle over g3 bleek Jan plots niet meer zo overweldigend te staan. Integendeel, hij moest er alles aan doen om niet zelf in een matnet met loper en dame te geraken. Het was al tegen enen toen beide spelers totaal uitgeput de zetten herhaalden. Net ervoor had Patrick nog zijn dame ingezet, terwijl Jan naliet ze te nemen. Het was tijd dat de partij afgelopen was…

In reeks III vielen geen remises. Jonathan won vroeg in de partij een stuk. Jef kon nog lange tijd tegen wroeten, maar trok dan toch aan het kortste eind. Gert had 2 pionnen geofferd in een typische Benkö, waarna Jonathan zich verslikte in de vele dreigingen. Gert nam al van bij de start het initiatief tegen Jan en liet dat niet meer los: 1-0. Een heel boeiende (en lange) partij was er tussen Heidi en Willem. Met ieder een toren, een paard en wat pionnen bleek Heidi de meest stalen zenuwen te hebben.

U ziet het: de afwezigen hadden ongelijk. En dat geldt nog meer vanaf volgende week, want dan kan iedereen die niet speelt voor het clubkampioenschap deelnemen aan het het vernieuwde Laddertoernooi. Later meer hierover.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *