Vijftien SKOG’ers doen er mee in Brasschaat: Daniel, Werner, Nikolaas, Lino, Jan V, Tobias, Guy VH, Benjamin, Jeroen, Luc, Gert, Patrick, Kenneth & Ghislain in het open toernooi en Nils in het meester toernooi. In de eerste twee ronden werd meestal de ELO-logica gerespecteerd. Uitzonderingen zijn de remises van Patrick in ronde één (tegen Marcel Van Herck, rating 2152) en Benjamin in ronde twee (tegen Guy Dugailliez, rating 1999) en het verlies van Jeroen, eveneens in ronde twee. _LEESMEER_

Na het openingsweekend hebben Daniel, Werner en Nikolaas 2/2, Benjamin 1.5/2, Lino 1/1 (een bye gevraagd in de tweede ronde), Jan, Tobias, Guy, Luc, Gert en Kenneth 1/2, Patrick 0.5/2 en Jeroen & Ghislain 0/2. De score van de SKOG in totaal is nu 15,5/29. De paringen en stand zijn hier te vinden.

In het gesloten meester toernooi is Nils gestart met 0.5/2. In de eerste ronde heeft hij verloren van nationaal kampioen Mher Hovhanisian, in de tweede ronde remise gespeeld tegen Bruno Laurent. De partijen van de geloten groep zijn live te volgen via Schaakfabriek.

Naar jaarlijkse gewoonte is er ook een oploswedstrijd met iedere dag een nieuw probleem. Vandaag deze driezet:

Tf1

De opgave is “wit zet mat in drie”. Er is een mooie verleiding met een subtiele weerlegging. De oplossing is weldegelijk uniek.

9 reactie op “Brasschaat is begonnen”
 1. 2 zelfs! De belangrijkste Skoggers van het toernooi worden hier schromelijk over het hoofd gezien: Wim en Bart.

 2. 16/29 lijkt lichtjes onjuist;

  A) 15 spelers maal 2 rondes =30, minus
  1 voor Werner-Luc
  1 voor Daniel-Jeroen
  1 voor Lino

  B) er zijn drie remises: Benjamin, Patrick, Nils

  Het lijkt me dus eerder 15.5/27

 3. Er zat idd een foutje in. De remise van Nils had ik gemist. Dat geeft 15,5 punten ipv 16. Voor een match tussen Skoggers geef ik 1 uit 2. Dat klopt ook: één heeft verloren, de andere gewonnen. Jij geeft voor zo’n match 1 uit 1, lijkt me vreemd. Vooral als er een ronde zal zijn waarin alle Skoggers onderling tegen mekaar spelen. Dan haalt SKOG 100% ??

 4. Een recent bericht hier ergens (ik weet niet van wie, en ik heb het niet teruggezocht, er wordt terug stiekem geediteerd) telde inderdaad de winsten van SKOG, de tabel nu telt gewoon de scores, beide zijn verdedigbaar, ik verkies scores (en consekwent tellen).

  PS: En waar in de tabel staan “De belangrijkste Skoggers van het toernooi” ? Zij zijn bezig op ca. 95 borden, hun score vind ik nergens.

 5. Ja, ’t is weer in orde daar in Brasschaat. Ik slalom mij dagelijks per fiets door o.a. Merksem waar Koning –tuuttuut–Auto regeert. Ik probeer Lance Armstrong na te apen maar dat lukt vooralsnog niet : in een begenadigde dag haal ik 25 km/h. Gelukkig staat Joris Ijs mij steeds op te wachten in het park van Brasschaat waar ik de conditiewinst meteen de nek omwring : een hoorntje met drie bollen (pistache, aardbei en chocola). De sfeer in de zaal en bar is weer opperbest, de Brasschatenaren hebben weer het beste van zichzelf gegeven. Gisteren heb ik vlot gewonnen van een kleine jongen die jammer voor hem wat te snel speelde in een cruciale faze waarin hij nochtans twee pionnen voor stond. In de eerste ronde stond ik uitstekend na een Frans tegen Eric Van de Wynkele (Fritz geeft me +0.90 rond zet 15) maar spelen tegen de man is echt een hel : 3 h bijna onafgebroken tikken met zijn voettip tegen de vloer. Hopelijk ben ik volgende keer wat assertiever, of zal ik minder kompassie hebben, en durf ik de man erop te wijzen. Naar het schijnt mag je voor zulke euvels wel degelijk de arbiter roepen. Merkwaardig is wel : geen bollekes verkrijgbaar maar wel Palm. Ik betwijfel of men daar echt kalm van wordt.

 6. Gert,
  je kan altijd vragen om z’n schoenen uit te doen, al weet ik niet of je daarmee voordeel haalt.

 7. Inderdaad, was ok voor mijn part. De tafel wiebelde niet door zijn beweging dus met kousen aan had ik er helemaal geen last van gehad. En ik voorspel dat dra een tornooi zal beoordeeld worden op het al dan niet gratis verstrekken van rilatine.

 8. Ik stel voor om de score te tellen van de SKOG’ers tegen spelers van andere clubs, en de onderlinge partijen helemaal niet mee te rekenen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *