Brasschaat – ronde 3

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

aug 18, 2009 299 views

Weinig reden tot feestvieren bracht deze derde ronde voor de Skoggers. Nils verloor in de hoofdgroep van concurrent Soors, en ook in de Open Groep was het resultaat magertjes: een score van 6 op 15. Toch enkele lichtpuntjes: Daniël blijft mee leider met 3 uit 3, en alle Skoggers hebben minstens al een punt. Hop, hop, vlug naar de vierde ronde!

8 reactie op “Brasschaat – ronde 3”
  1. Ik verloor gisteren tegen een 15-jarige 1891 die de opening al te enthoesiast opzette : 1.e4 e6 2.d4 d5 3.Pc3 Pf6 4.e5 Pfd7 5.Dg4 (?) Na 5. ..c5 kwam hij serieus in de problemen en ging zijn e5-pion naar de haaien. Als ik het me goed herinner is Dg4 vooral een zet uit de Winawer-variant. Soit, ik verprutste het nadien vakkundig. Er was nog een Skogger die een geweldige stelling de nek omwrong, om maar te zeggen dat de oogst veel hoger had kunnen zijn. In de zgn. expertengroep vind ik dat er weinig te zien valt : angst regeert en plat geremiseer. Die toppers verdienen wat mij betreft een trap voor de kont.

  2. Veel verrassingen in die derde ronde blijkbaar. En pech ook, dat is duidelijk. Kijk maar naar de laatste partij van Nils. Niet afgeven, jongens!

  3. Ik ben gisteren alweer de boot ingegaan ; als men op zet 11 een stuk verliest kan men moeilijk spreken van een supervorm.
    Eergisteren kon ik met moeite winnen van een 1250-kereltje nadat ik nochtans in een -3.50 stelling terecht gekomen was. Als een je m’en foutist begon ik snel te spelen en het manneke maakte de fout om dat tempo te volgen. Zo keerden de kansen en reef ik de zege binnen. Ik moest het jongetje troosten; Michael Jackson had het niet beter gekund denk ik.

  4. Ik speelde zo slecht dat als mijn partij betalend te volgen zou zijn geweest de toeschouwers wellicht hun geld hadden teruggeëist. Hopelijk gaat het vanavond beter met cheer boy Carlo in de zaal.

  5. Nee nee Gert, als ik zeg schouwing der troepen is dat voor de voorzitter. Maar ik zal er ook zijn, we komen samen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *