Het nieuws van de dag is ongetwijfeld de remise van Nils op bord 1 tegen Dgebuadze, de ELO-favoriet van het toernooi! Opvallend, ook de tweede hoogst geklasseerde kon vandaag niet winnen, terwijl de nummer vier zelfs verloor. Eerder hadden al twee andere IM’s een half punt laten liggen en de derde grootmeester staat zelfs maar met 2.5 uit 4.

Er waren bij de SKOG’ers trouwens veel remises in ronde 4. Rudi kon, nog maar eens, een sterkere tegenstander op remise houden terwijl Willem en Patrik eveneens, verassend, niet verder geraakten dan gelijkspel. In het onderling duel `speelden´ Nikolaas en Tobias ook remise.

_LEESMEER_

Bart, Roger, Benjamin en Jeroen wonnen volgens verwachtingen en ook Hendrik lijkt na een slechte start op gang gekomen te zijn met een tweede zege op rij. Jan en Ghislain moesten het beiden aflegen tegen sterkere tegenstanders. Al bij al een goede ronde voor de club, met een totaalscore van 7 op 11.

In de tussenstand heeft Nils nu 3.5 punten; Bart, Roger en Benjamin 3; Nikolaas, Willem, Tobias & Rudi 2.5; Jan, Hendrik en Jeroen 2 en Patrik en Ghislain 1.5. Morgen is de partij van Nils opnieuw live te volgen, op bord vier tegen Arben Dardha. Tobias moet het wat verderop opnemen tegen GM Mainka. Het onvermijdelijke SKOG-duel van de dag gaat tussen Patrik en Ghislain.

2 reactie op “Brasschaat ronde 4”
  1. Ik was gisteren onze Skoggers gaan aanmoedigen in Brasschaat en genoot van een reeks mooie partijen. Uitschieter was natuurlijk Nils die dankzij onze aanmoedigingen en suggesties aan de toog, Dgebuadze op remise hield. Ook genoten van hoe Jeroen zijn pionneneindspel won en hoe Rudi een ogenschijnlijk miserabele stelling nog remise wist te houden tegen een sterke Fransman. Leuke avond!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *