De onderlinge remise tussen Tobias en Bart niet meegeteld scoorde de SKOG’ers in de derde ronde een matige zes op elf. Nikolaas (in een typische rommelpartij), Jan (in een wilde draak) en Jeroen (in een eindspel dat er nochtans lang gelijk uitzag) verloren van sterkere spelers. Ook Patrik verloor verrassend van een, op papier altans, zwakker tegenstander. Nils, Willem, Roger, Benjamin en eindelijk ook Hendrik wonnen volgens verwachting. De partij van Nils, met een verrassende laatste zet, zal vanaf morgen te vinden zijn in de collectie op de site. Rudi en Ghislain tenslotte hielden beiden een sterkere tegenstander op remise.

_LEESMEER_

Morgen zal de partij van Nils, op bord één tegen GM Dgebuadze, hier live te volgen zijn vanaf 19u00. Er staat ook weer één SKOG-duel op het programma: Nikolaas tegen Tobias. De tussenstand is nu als volgt:

Nils: 3 punten

Nikolaas, Bart, Willem, Roger, Benjamin, Jan, Tobias & Rudi: 2

Ghislain: 1.5

Patrik, Hendrik en Jeroen: 1

6 reactie op “Brasschaat ronde 3”
  1. Daniel en ik keken naar Nils’ partij tegen Dgebuadze tijdens de clubavond. Volgens ons verliest Nils geforceerd als Dgebuadze niet 43…Lf7 speelt maar 43…Lxd3. Na het verplichte 43.Kxd3 volgt 43…Td5 met de dubbele dreiging 44…c5 en 44…Txd4 gevolgd door 45…Pf5, in beide gevallen met stukwinst.

  2. Oeps, maar de vraag blijft:

    In Nijs-Dgebuadze speelt de GM 37…Lf7. Moet wit niet meteen opgeven na 37…Lxd3? Na het verplichte 38.Kxd3 volgt 38…Td5 met de dubbele dreiging 39…c5 en 39…Txd4 gevolgd door 40…Pf5, in beide gevallen met stukwinst.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *