De tweede ronde was heel wat minder succesvol voor de SKOG dan de eerste: een totaalscore van 7 op 15 (Benjamin en Hendrik namen een ronde vrijaf). De meeste van de hogere ELOs scoorden opnieuw: Daniël, Werner, Rudi en Nikolaas wonnen en Bart speelde remise tegen een jeugdtalent uit Bulgarije. Frank herpakte zich met een overwinning na zijn nederlaag in ronde 1 en Heidi scoorde eveneens haar eerste punt. Ook Johan speelde opnieuw goed en hield een sterkere tegenstander op remise.
_LEESMEER_
Ronde drie zag het eerste onderling duel tussen twee SKOG’ers: Daniël won zonder veel problemen van Nikolaas. Ook Werner won opnieuw en blijft het maximum aantal punten houden, iets dat Rudi niet lukte: hij leed een eerste nederlaag. Jan, Rudi en Guy wonnen hun tweede partij. Voor de rest waren er veel remises. Bart en Roger speelden al voor de tweede keer remise en ook Frank, Patrik, Hendrik, Tobias (een cadeautje) en Ghislain remiseerde.

Totaalscore voor ronde drie: 8.5 op 16.

Geen van de SKOG’ers staat na drie ronden nog op nul punten. De tussenstand is nu: Daniël en Werner 3pt; Rudi, Nikolaas, Bart, Jan, Rudi en Guy 2pt; Frank, Patrik, Hendrik, Tobias en Johan 1.5pt; Roger, Benjamin en Heidi1pt; Ghislain 0.5pt. Twee SKOG’ers spelen op de live-borden in ronde 4: Daniël op bord 3 en Werner op bord 5.

2 reactie op “Brasschaat ronden 2 & 3”
  1. Werner is goe bezig! Daniël heeft de winst wel laten liggen in het middenspel vermoed ik.

  2. Gorik Cools vond een briljante winst voor wit. Ipv 20. Tf5-f2 had Rogiers 20.Tf6 moeten doen, dan : 20. … d6xe5 21.Taf1! Pxf6 22.Txf6 Kxf6 23.Pe4+ Ke7 24.Pxf7+ en mat volgt. Dubbel torenoffer, natuurlijk niet evident om te zien.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *