5 reactie op “Carlo en Rudi in Vlissingen”
 1. Dit is een tornooi waar spelers de keuze hebben om voor ronde 2 of 3 een aangemelde afwezigheid te maken, en daar nog voor beloond worden met een halfje. Ik vind dat dit niet kan. Je mag voor ronde 2 en of 3 aanmelden dat je niet zal aanwezig zijn, waardoor je het recht behoudt om aan de verdere ronden te mogen deelnemen. Maar wel met een nul. Ik heb hiertegen bezwaar geopperd tegen hoofdscheidsrechter Pots. Die hiervan akte nam zoals dat heet. Er zijn genoeg tornooien in de wereld. Als dit op mijn lever blijft liggen kan het zijn dat dit de eerste en ineens laatste keer is dat ik in Vlissingen zal hebben meegespeeld. Niet zo erg natuurlijk, voor hen, kandidaten genoeg ………..

 2. Ik ben het volledig met Carlo eens. Een voraf gemelde afwezigheid vind ik aanvaardbaar, hoewel het argument gemaakt kan worden dat dat ook de competitie vervalst. Maar om daar dan punten voor te krijgen, dat is toch wel raar.

 3. Helemaal mee eens, Carlo en Tobias. Een afwezigheid zou altijd een nul moeten inhouden. In het “Ajuinentoernooi” in Aalst was het nog erger: een eerste bye leverde ook een half punt op, behalve in ronden 7,8 en 9, dan was het gewoon een nul. Byes bestonden daar dus in verschillende kleuren. Ik heb daar ook tegen geprotesteerd, maar tevergeefs.
  Ondanks dit soort uitwassen, Carlo en Rudi veel succes en ga ervoor!

 4. Liefste meter,

  Vlissingen eindigde vandaag. De mensen met de witte stukken speelden er allen slecht tegen mij, vond ik. Maar toch wonnen ze altijd, ik kon alleen maar winnen als ik zelf wit had. Ik weet niet hoe dat zo komt, mémé, ze hadden allen altijd zo veel punten, en ze keken zo dreigend, en ik zal misschien af en toe eens een keertje niet goed opgelet hebben. Krijg ik nu toch nog wel iets van Sinterklaas dit jaar ? Ik beloof u dat ik mijn uiterste best zal doen en zal proberen om volgende week in Brasschaat de eerste te worden. Ik zie u zo graag, mémé !

  Mortsel, tien augustus tweeduizenddertien
  Uw liefste petekindje,
  Carlo.

 5. In chessbase staat er een hele mooie reportage te lezen over Vlissingen, van de hand van deelneemster WGM Alina L’Ami.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *