Nadat wit de eerste speeldagen lekker had gescoord, was nu zwart aan de beurt, met 0,5-2,5.

Patrick mocht het ondervinden nadat hij in Carlo’s Grünfeld-Indische opzet de dameloper naar b2 stuurde i.p.v. het gebruikelijke e3. Al lag het niet zozeer daaraan, want Carlo wist niet meteen profijt te trekken. Veel later wist hij ten slotte af te wikkelen naar een eindspel dat naar de eerste zwarte winst van het seizoen leidde: 0-1.

_LEESMEER_

Guy was tegen Benny aan z’n eerste partij toe en dat werd een Konings-Indiër. Hij had er best een hele kluif aan om de zwarte stelling (te proberen) te slopen, want Benny gaf geen krimp,  ijverig timmerend aan een no pasaran-constructie. Uiteindelijk werd het punt gedeeld: ½ – ½.

Jan kreeg van Herman het Russisch voorgeschoteld en opteerde voor de Driepaardenvariant. Na de kenmerkende ruil van L tegen P op c3, wat wit een dubbelpion en een halfopen b-lijn opleverde, maar ook een gat in de damevleugel, joeg zwart zijn koningspionnen vooruit en gooide er de cavalerie achteraan. Die druk, en de afwikkeling die vervolgens gebeurde, deed de witte stelling ten slotte begeven, meteen het 2de feest voor zwart: 0-1.

In de stand, voorzover dat iets zegt in dit ontieglijk vroege stadium en met 1, 2 of 3 partijen gespeeld, leidt Herman nu, met de minimaalste voorsprong en (als enige) het maximaalste aantal punten, voor het drietal Carlo, Jan en Jan. Achteraan zijn Guy en Patrick nog op zoek naar hun eerste punten. Wedden dat het er straks een uit de kluiten gewassen tikkeltje anders uitziet?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *