8 reactie op “Clubkampioenschap”
 1. Conversatie tussen 2 oude schakers die elkaar in hun CK bekampten, tot tegen een uur ’s nachts, en waarbij plots in hoge tijdnood van de hogere elo, de lagere elo wint:
  “Ongelooflijk, nu hebt gij nog een vorkje met dat stom paard “. “Geweldig hé, ik speel tegenwoordig fantastisch, ik won onlangs nog van den Tony in de Borgerhoutse”.
  “Ja, niet moeilijk, winnen tegen den Tony, maar winnen tegen mij, da’s werkelijk verbluffend”. Daniel die het lachend aanhoort bevestigt Paul H in zijn glorie : ja ja de Carlo won van de Stefan in de simultaan, g’hebt het goed gedaan. Ik denk dat Paul na vannacht nog minstens 5 jaar die helse trappen opklautert. Paul, het weze je gegund. “Je thee was maar half opgedronken” – “Te druk met winnen” !

 2. Ik was er dus wel dinsdag en heb wel het een en ander gezien Pascal
  In reeks 1 Jan tegen Patrick kwam een zeer scherpe variant van het Spaans gambiet op het bord 1 e4 e5 pf3 pc6 Lb5 f5 Jan bracht een stukoffer op het bord waarmee hij ook al succes kende tegen Robert schuermans die het al heel zijn leven speelt met zwart .Patrick weigerde het stukoffer omdat hij het niet kende en kwam een pion achter wat technische knap afgewerkt werd door Jan.

  Richard Nyberg liet zien dat hij geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken is ! Deze keer Moest Pinket eraan geloven die wel op voordeel heeft gestaan
  En duidelijk last heeft van spelritme!
  Reeks 3 won Wout in een lange laveerpartij
  Kenneth won vrij eenvoudig
  Jef won van Sfen die ja jaren terug komt en er nog terug moet inkomen!

  Reeks 4

  Gebeurde er zeer rare dingen Johan stond op zeer groot voordeel tegen Ghislain maar dit verdween als sneeuw voor de zon met een 0 als gevolg.

 3. Heb paar dagen zonder computer gezeten Gert daarom pas nu reactie heb van jou partij niet veel gezien daarom

 4. Klubkampioenschap 12 oktober
  In de eerste reeks speelde de koplopers Jan en Pascal remise na een zeer boeiend gevecht hier verscheen op het bord e4 c5 c3 Pf6 Bij Tobias en Andrej kwam Aljechin op het bord ook dit werd remise na een boeiende partij waar wit duidelijk op voordeel heeft gestaan.
  .Nicolaas was duidelijk een maatje te sterk voor Richard die met zwart na e4 e6 c4 c6 speelde en niet los kwam.
  Reeks 2 Wist Paul knap te winnen van Herman hier was het Russische verdediging. Wout en Quinten speelde remise in een Engelse partij .Frank met wit speelde na e4 c5 Pf3 a6 d4 wat volgens de theorie niet goed is na een lange partij werd het toch remise .
  In reeks 3 kwam er bij Jef met de zwarte stukken tegen Willem pirc op het bord wit koos voor een van de scherpste voortzettingen met f4 maar verloor vrij snel een stuk en de partij !
  En deze keer vergeet ik u niet hoor Gert 🙂 hier verscheen een franse partij op het bord e4 e6 d4 d5 Pc3 Pf6 e5 Pd7 in een zeer scherpe partij met tegenovergestelde rochades Gert won de aanval.
  Bij Paul en Kenneth kwam er konings- Indische verdediging op het bord wat ook een zeer scherpe partij werd zwart won de partij .
  In de 4de reeks heb ik gezien dat Frank in het orthodox damegambiet vrij snel een pion verloor. Maar Frank maakte het toch nog remise Geert speelde met wit de witte leeuw maar Johan kreeg het initiatief op de damevleugel en won. De Leiders Johan Knabe en Christophe wonnen allebei hun partij en blijven hiermee aan de leiding

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *