Terwijl er Rapid-battles in de grote zaal doorgingen, speelden zich in de kleine zaal enkele interessante partijen af voor het clubkampioenschap. De titanenstrijd tussen Jan en Dries werd weliswaar uitgesteld; Maarten toonde zich bereid om de degens tegen de voorzitter op te nemen. Het gesloten siciliaans kende geen geheimen voor Maarten, want na de opening stond hij er prima voor. Hij miste echter het feit dat zijn verst vooruitgeschoven centrumpion slechts gedekt was door een gepende pion. Dat ontging Jan niet en hij nam het heft in handen. Wanneer even later wederom een witte pion viel gaf Maarten zich gewonnen.
Met slechts 6 partijen op de teller stapt Jan nu al in de top 3. De ambities van Jan zullen verder reiken dan dat. Volgende week komen alle 8 spelers van reeks 1 in actie en worden we weer wat wijzer.
In reeks 4b kwam de top 3 in actie. Hugo nam het op tegen Arthur. Cruciale fase in dit duel in zet 10. Met een onschuldig ogende pionzet schoot Hugo zichzelf in de voet. Hij plaatste de pion op de enige uitwijkmogelijkheid van zijn paard. Arthur strafte dit meteen af door het paard in te sluiten. Tien zetten later gaf wit zich uitzichtloos gewonnen. Een punt erbij dus voor de benjamin van de reeks die daarmee terug aan de leiding gaat. Koploper Freddy verloor namelijk zijn partij tegen Janik. Janik speelde fenomenaal; precies alsof hij niet 4 maanden in Qatar heeft gezeten maar in een buitenaards trainingskamp. Al na 18 zetten stond hij met zwart volledig gewonnen. In de stelling is zwart aan zijn 17e zet. Wie raadt zijn genadestoot? Ideeën van lezers zijn altijd welkom in de reacties 🙂

Het is de eerste nederlaag van Freddy in dit clubkampioenschap. Hij blijft (de voornaamste?) titelkandidaat, maar de kansen van Arthur zijn weer helemaal terug levend en nu is overduidelijk dat ook met Janik rekening gehouden moet worden. Dit kan wel eens de reeks met de spannendste ontknoping worden.
Nog voor het clubkampioenschap: in reeks 4a haalde Mark zijn revanche tegen Marc.
Volgende week, in het nieuwe jaar, vinden er maar liefst 16 partijen plaats voor het clubkampioenschap. Dat gaat ongetwijfeld vuurwerk opleveren. Tot dinsdag, Skog-dag!

5 reactie op “Clubkampioenschap week 16”
  1. heeft iemand van gisterenavond (3 januari) een instructieve stelling? Die mag je mij altijd doorsturen: vermeulen18@hotmail.com. Liefst pgn of fen, maar gewoon de notities mogen ook.
    De reporter dankt u 🙂

  2. Als Arno of Wouter hun partij nog hebben , zeer zeker de moeite waard met verscheidene mooie stellingen

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schaakkring Oude God