Met een totaal van 7 werden er op Allerheiligen uitzonderlijk weinig CK-partijen gespeeld boven het Theatercafé. Toch leverde het weer genoeg stof op om over na te praten. Niet in het minst omdat voorzitter Jan aan zijn campagne begon. Hij mocht met zwart koploper Pascal bekampen. Het werd een boeiende partij. In een Siciliaan leek Jan voor het menselijk oog met enig voordeel uit de opening te komen. In het middenspel kwam er een bijzondere stelling met 4 gebroederlijke paarden op een vierkant in het midden van het bord. Zie hier de stelling na 19.Pc4. Bestaat hier een schaakterm voor? “een paardenstal?”


Wanneer Jan aanstalten maakte tot tactische doorbraken had Pascal telkens een antwoord of zelfs tegenaanval paraat. Uiteindelijk leverde het spektakel geen winnaar op. Zo behoudt Pascal zijn koppositie, inmiddels met 4,5 punt. Dries heeft nu 2 punten minder, maar heeft wel een hoger scoringspercentage. Hij komt volgende week terug in actie.
In reeks 2 speelden Kenneth en Carlo een evenwichtige partij met remise als logische uitkomst. Wijnand won met zwart van Alejandro. Een opsteker voor de sympathieke Nederlander die volgende week met vertrouwen koploper Herman a.k.a. monsieur Cent Pourcent gaat bekampen.
In reeks 3 remiseerden Bart en Frank. In deze reeks was er vooral opschudding in (of door) de partij tussen Benny en Heidi. Benny bedacht met een paardoffer een geniaal plan om de vijandelijke koning bloot te leggen. Het vervolg was echter niet doortastend genoeg. Heidi vond een lifesaving tegenzet met haar dame. De partij keerde en Heidi speelde heel secuur door totdat Benny het niet meer zag zitten.
Behalve op een ELO-zakdoek bevinden de spelers van reeks 3 zich nu ook op een puntenzakdoek; tussen de nummers 1 tot en met 7 in de stand zit slechts een half punt. Volgende week komt iedereen in actie in deze bijzondere reeks. We zijn alvast benieuwd naar wat nog komen gaat.
In reeks 4a stond het in het eindspel volledig gelijk tussen George en Mark. Georges verslikte zich echter toen hij alsnog een doorbraak wilde forceren. Ook in 4b was er één partij: Hugo won met wit van Joeri. Joeri mag zich volgende week met wit proberen revancheren.

Tot volgende dinsdag! Tot SKOG-dag! 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *