Verrassend nieuws over oud-wereldkampioen Anatoly Karpov, tussen Fischer en Kasparov de absolute en onbetwiste nummer één van de wereld, en tegenwoordig lid van de Doema, het Russisch staatsparlement. Hij werd dichtbij de gebouwen van het parlement op straat gevonden, met een schedelfractuur en een gebroken heup, en kennelijk ook excessief veel alcohol in het bloed. Eentje (veel te) veel op, ongelukkig gevallen, meer moet dat niet zijn, maar in de Russische media doken de wildste en meest tegenstrijdige berichten op: hij zou aangevallen zijn, zijn vrouw zou verklaard hebben dat hij gewoon thuis zat, en zijn dochter liet weten dat hij thuis gevallen was en in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gebracht.

De vermeende aanval, nadien in alle en vooral officiële toonaarden weer ontkend,  werd in verband gebracht met een interview dat hij eerder zou hebben gegeven en waarin hij afstand leek te nemen van de oorlog in Oekraïne, wat hij naar verluidt ook in het begin al, zeer omzichtig, zou gedaan hebben, en zou dan gezien moeten worden als represaille van “het systeem” jegens kritische stemmen t.a.v. het regime en/of de “speciale militaire operatie om Oekraïne te denazificeren etc.”. Alvast één olijkerd reageerde laconiek met de simpele vaststelling dat Karpov tenminste niet uit het raam was gevallen, zoals nogal veel anderen blijkt te overkomen.

Wat er precies is gebeurd en/of aan de hand is, is moeilijk te zeggen: van de Russische media, die elkaar tegenspreken dat het klettert, weet je niet wat je mag verwachten en in welke mate andere bronnen over eigen info beschikken is al evenmin duidelijk. Het lijkt wel zeker te zijn dat Karpov met toch wel ernstige verwondingen in het ziekenhuis ligt – een enkele keer wordt gezegd dat hij géén verwondingen heeft  opgelopen, maar bedoeld is dan misschien géén ernstige of blijvende – dat hij mogelijk in een kunstmatige coma is gebracht, en dat zijn toestand stabiel is. Of hij gedronken had als een Zwitser en vervolgens kwalijk gevallen, is niet geheel bevestigd, het zou ook het rookgordijn kunnen zijn dat snode lieden ophangen om de ware toedracht kunnen verbergen. Niets is dus zeker, behalve dat niets zeker is.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *