Week 9 in het clubkampioenschap zorgde voor nogal wat al dan niet verrassende wendingen in de verschillende reeksen.
In reeks 1 onderstreepten Dries en Jan hun ambities met zwarte overwinningen. De opschudding kwam er vooral door de partij tussen Patrik en Tony. Dit was een heruitgave van de kleine finale van de jongste editie van de Beker Adams. Wij waren er toen allemaal getuige van hoe Patrik Tony vastzette in een 4-pionnenspel en de overwinning (of toch minstens de benodigde remise) voor het grijpen had. Tony ontsnapte echter met een ware Houdini-act. Ook ditmaal was het een enerverende partij. Op zet 27 won Tony een pion, maar plantte wit een toren op de 7e rij. Zeven zetten later plaatste zwart een toren op c2. Deze toren werd echter in zet 38 genomen door een wit paard. Zelfs Houdini geloofde niet meer in een ontsnapping en zwart gaf zich gewonnen.
Volgende week een volle speelkalender in reeks 1; de kaarten zullen dan weer wat verder worden geschud.
Na vier overwinningen op rij liep Herman zijn eerste averij op in reeks 2. Wijnand wist de koploper op remise te houden. Averij is echter een groot woord, want naaste belager Carlo verloor verrassend van Alejandro. Deze partij ging lang gelijk op totdat zwart (Carlo) besloot om b4 te spelen in plaats van b5xc4. Er ontstond een licht voordeel voor Alejandro, die dit vervolgens met heel sterk spel wist uit te buiten.
Ook Patrick en Jan speelden remise. Herman behoudt zo de beste papieren in deze reeks.
In reeks 3 won Bart van Benny en gaat nu (gedeeld) aan de leiding. Van runner-up in reeks 5 naar koploper in reeks 3; dat is een progressie als van een getalenteerde jeugdspeler. Ook Ghislain komt na een overwinning op 3,5 punt, zij het met een partij minder gespeeld. Rudi en Frank tellen na een remise 2,5 punt.
In reeks 4a behaalde George zijn eerste overwinning. Bert zette zijn sterke campagne voort met een overwinning op Maxim. Bert haalde nu 6 overwinningen op rij en lijkt klaar voor de topper tegen Mateo, die volgende week dan eindelijk gespeeld gaat worden.
4b ligt na de overwinning van Freddy op Arthur weer helemaal open. Waar Arthur vorige week in de ladder nog van Freddy won, trok Freddy nu aan het langste eind. Er was voor een met zwart spelende Arthur nog niet veel aan de hand na 16 zetten (zie stelling), maar vanaf dan ging het snel mis.


Met deze overwinning houdt Freddy zijn kansen op een nieuwe titel schoon. Ook Hugo zag het graag gebeuren. Na een een tweede overwinning op Joeri nadert hij tot op een punt van Arthur met één partij minder.
Bottom line: veel spannende reeksen in het SKOG-CK. Het is nu alweer uitkijken naar aanstaande dinsdag.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *