Het gebeurt al jaar en dag in de Interclubs, maar niemand schijnt er iets aan te willen of kunnen doen: een ploeg speelt rondenlang met een zwakke ploeg, merkt dat het dringend wat puntjes moet verzamelen en vaardigt dan plots een veel sterker team af. Ronduit onsportief, daar is geen ander woord voor. Tenzij competitievervalsing natuurlijk. Nu goed, Temse 1 slaagde niet helemaal in zijn opzet, maar haalde toch een (gevleid) 3-3 gelijkspel tegen SKOG 1. De andere ontmoetingen verliepen wel correct. SKOG 3 speelde eveneens gelijk. SKOG 2, 4 en 7 wonnen overtuigend, SKOG 5 en 6 verloren (met onder meer een spijtig forfait in ons nadeel).

De heenronde zit erop en het klassement oogt uitstekend voor SKOG 7 (1ste), SKOG 1 (2de) en SKOG 3 (4de).  SKOG 2 staat 8ste, SKOG 4 en 5 9de. Onze jeugdploeg betaalt leergeld en staat laatste. Maar we weten al wel langer dat jeugdploegen snel hogerop klimmen!

14 reactie op “Competitievervalsing kost SKOG1 een punt”
 1. SKOG 4 staat inderdaad 9de maar wel met twee matchen minder dan de meeste andere ploegen. Titel lijkt onmogelijk maar een mooie middenmoot is zeker haalbaar. Misschien is zelfs brons nog realistisch. Wel raar dat de uitslagen van sommige ploegen (zoals SKOG 4) nog niet zijn ingevuld op de KBSB-site.

 2. @Gert,
  Dat heeft waarschijnlijk te maken met de tegenstanders. De uitslagen worden pas op de site gezet als beide partijen het resultaat van een match hebben doorgegeven. Niet alle clubs doen dit even snel.

 3. Volgens de KBSB-site heeft SKOG 1 tegen Temse 2 gespeeld.
  Over de resp. ronden was de gemiddelde elosterkte van deze ploeg : 1549, 1831, 1884, 1930 en 1959.
  Kan SKOG niet dezelfde ‘creativiteit’ aan de dag leggen ? Of is onze kern niet breed genoeg voor deze Gaussiaanse spielerei ?

 4. Wij zullen ons de entrée in onze club van Johan K nog lang herinneren ! JK scoorde tot nu toe maar liefst 8.5 op 9 in het CK en 5 op 5 in het IC, een Kasparoviaanse score. Behalve hem een dikke proficiat te wensen kan je je verder alleen maar verbouwereerd afvragen hoe hij in ’s hemelsnaam ooit aan een blijkbaar veel te lage elo is geraakt. Of is Johan “gewoon” aan een steile opgang begonnen, een gevolg van intensieve schaakstudie misschien ?

 5. Vragen aan Johan naar zijn resultaat is de laatste tijd inderdaad een nogal overbodige vraag.
  Daarom stap ik de laatste tijd meestal met uitgestoken hand op hem af.

 6. Ronduit belachelijke insinuaties aan het adres van Temse. Kijk even na met welke ploeg Temse één speelde.

 7. Om de ware toedracht te kennen is het nog even wachten op de vrijlating van Julian Assange.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *