Daniël Dardha is grootmeester!

Avatar foto

DoorJan T'Sas

aug 23, 2021 245 views

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar nu staat het vast: Daniël Dardha, geboren in 2005 (!), wordt Belgiës jongste grootmeester aller tijden. Daniël verlengde eergisteren al zijn titel van Belgisch kampioen en haalde gisteren het benodigde halfje binnen voor de beslissende norm. Voor wie nog niet zo lang in onze club is: Daniëls vader, Arben, heeft nog voor onze club gespeeld (SK Oude-God was zijn eerste schaakclub, nadat hij vanuit Albanië was geëmigreerd naar ons land) en werd in die periode ook clubkampioen. Een dikke pluim voor Daniël en de hele familie Dardha!

Een reactie op “Daniël Dardha is grootmeester!”
  1. Als halfbakken schaakhistoricus moet ik toch een kleine kanttekening plaatsen hier: Daniel heeft zijn titel niet verlengd maar wel hernieuwd. In 2020 won Dgebuadze bij afwezigheid van Daniel.

    Daniel is, als ik mij niet vergis, na O’Kelly de Galway, Koltanowski, Winants, Michiels en Ringoir nog maar de zesde hier te lande geboren grootmeester.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *