Overmorgen begint het Brugse Meesterstornooi, tevens gastheer voor het BK. Er zijn 10 deelnemers bij de experten, waar Daniel Dardha zijn titel verdedigt.   In het Open zijn er 135 deelnemers. In het tornooi van – 1800 elo zijn er 119 deelnemers, waaronder 5 skoggers. Dat zijn:

Zoals je kan vermoeden zijn er in de onderste helft veel kinderen die meedoen, we zijn verwittigd !   Het tornooi duurt 6 dagen met een partij, en drie dagen met twee tornooien.  Dus 9 partijen in totaal. Die dagen dat we 2 partijen spelen, een om 10h en een om 15h verblijven we de avond voordien in een hotel, Jan en ik.   Dit is dus een zeer drukke zesdaagse, met dagelijks een treinrit naar Brugge of terug, en dat maakt dat ik er zeker geen verslagjes zal van maken.  Misschien met wat geluk kan ik soms een tussenstand meegeven.

2 reactie op “Skoggers in Brugge”
 1. Summiere eind-resultaten na vandaag, de laatste ronde :
  Ewout 5.5 op 9
  Maarten, Carlo en Jan D G 5 op 9

  Jan V gaf algemeen forfait de ochtend van de 1e ronde.

  Maarten en Carlo speelden in het begin een 2.5 op 3 bij mekaar, maar eindigden dan toch via omwegen naar die +1.
  Jan d G zat in de hoek waar de klappen vielen, maar spurtte zich met een 2 op 2 de laatste ronden nog naast zijn colllega’s.

  Ewout deed JdG na, spurtte uit het bos vanuit 3.5 naar 5.5, maar zijn tpr zal hem niet vrolijk stellen, net als bij CD en JDG. Dan scoor je wel wedstrijdpunten, maar verlies je toch een pak elo, omdat de elo tegenstand te laag is.

  Maarten’s tpr 1642 zal hem waarschijnlijk niet volledig plezieren, zijn potentie moet m.i. veel hoger liggen.

  Content waren we, opnieuw schaken over the board, na anderhalf jaar !
  Schaken met mondmasker en verbod om rond te wandelen en dus geen partijen te kunnen zien van je kameraden, is eigenlijk verschrikkelijk. Maar beter dit dan niets.

  Een pluim overigens voor de organisatie, Tom Piceu op kop.

 2. Veel online gevolgd. Van de open slechts de eerste vijf borden live, maar op dat vlak zijn we in het verleden allicht al te zeer verwend geweest.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *