Wanneer de Belgische Schaakbond geen organisator vindt voor het BK, wordt het jaarlijkse internationale toernooi van Charleroi bijna automatisch geüpgraded tot BK. Charlerloi ligt niet bij de deur, wat allicht verklaart waarom er van onze club maar één deelnemer was, nl. Jan, die overigens maar vijf ronden speelde. Misschien moet de bond na twee jaar Charleroi maar eens voor Brasschaat kiezen of een meer centrale plek in het land, maar goed. De meest opvallende maar niet echt onverwachte uitslag is de zege, met 6/9, van Daniël Dardha bij de Experts. Met slechts één nederlaag (een offday tegen Hovhanissyan) maar wel vier winstpartijen (o.a. tegen GM Dgebuadze) mag hij zich oververdiend de jongste Belgisch kampioen aller tijden noemen. Wat minder is opgevallen maar eigenlijk nog straffer is: Daniël won ook het open blitztoernooi in Charleroi in een veld van 60 deelnemers, hoewel hij niet de ELO-favoriet was. We wensen Daniël een dikke proficiat toe en vragen ons met plezier af: waar gaat dat eindigen?

6 reactie op “Daniël Dardha jongste Belgisch kampioen ooit”
  1. Correctie, naast Jan speelde ook Ria mee. Ze eindigde in de C-reeks in de middenmoot met een mooie 4,5/9.

  2. Ook Jan De Geest speelde mee in de B-reeks,alsook Luc Pattyn en Jan Viaene,die beiden meespeelden in de B-reeks.

  3. De twee Jannen (Viaene en De Geest) speelden inderdaad mee in de B-reeks, en Ria in de C-reeks. Ex-lid, naar ik vermoed, Luc Pattyn nam wel deel, maar is niet (meer) te beschouwen als deelnemende SKOG’er. Hoofdkring, 2de kring … als die link er niet meer is, ben je geen lid of elders lid (in Lucs geval is het ChessLooks Lier, dacht ik).

  4. De 2 Jannen deden het niet goed , beiden verloren eloke’s. Maar Ria wint er 28 !! Doe zo verder meisje…..

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *