Daniel Derde

Avatar foto

DoorHerman Callens

mrt 14, 2023 587 views

Ik was zowat met een half oog het Europees kampioenschap (European Individual Chess Championship) in het Servische Vrnjacka Banja aan het volgen, kwestie van er na afloop misschien iets over te melden, maar zonder er erg in te hebben dat er naast de vroege en latere leiders ook nog bekend jong volk van bij ons in het deelnemersveld (ruim 500 spelers) zat. En niet alleen dat: in de 11de en laatste ronde van dit op Zwitsers formaat geschoeide tornooi hees Daniel Dardha zich in extremis op een gedeelde eerste plaats (met een fabuleuze 8,5/11), toen co-leiders Sarana en Shevchenko een safety first-remise van 17 zetten afhaspelden en voormalig en langdurig leider Korobov in een evenwichtige stelling onze jonge held probeerde onderuit te halen maar enkel zichzelf opblies. Helaas, pindakaas, de scheidingscriteria gaven goud aan Sarana, zilver aan Shevchenko en brons aan Daniel, maar gelet op de ex aequo eindstand van de top 3 mag je dat zo goed als gelijkwaardig vinden met een Europese titel. Van harte proficiat aan onze Belgische kampioen, die overigens ook de prijs voor de beste junior binnenhaalde!

Een reactie op “Daniel Derde”
  1. Met die derde plaats is Daniel Dardha ook gekwalificeerd voor de World Cup die in juli van start zou moeten gaan.
    Als hij zo doorgaat zouden we wel eens een Belg in de top 100 kunnen krijgen. Afgezien van de uitgeweken Russen Gurevich en Chuchelov zou dat voor de eerste keer zijn sinds de FIDÉ officiële ratinglijsten publiceert.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *