In de partij tussen Daniël (met wit) en Peter stapte zwart met een vroeg f6 in de doorschuifvariant van het Caro-Kann vrij snel uit de theorie. Dat bezorgde wit heel wat denkwerk maar ook de betere stelling. Zwart kreeg zijn stukken op de koningsvleugel niet goed ontwikkeld en zat met zwaktes op de witte velden. Na dameruil werd het er niet beter op: de zwarte koning werd het veld in gedwongen en dat leidde tot kwaliteitswinst voor wit. Zwart gaf zich niet meteen gewonnen, maar moest uiteindeijk toch de koning neerleggen. In de andere halve finale trok Pascal in de opening het initiatief op de lange diagonaal naar zich toe, maar liet vervolgens Lxg6 toe waarna Rudi terug in het voordeel kwam. In de tijdnoodhetze miste Rudi nog torenwinst en liet even later, als de rook was opgeklaard en de stelling een sterke remisegeur kreeg, een paardvork toe.

Volgende week kun je komen kijken naar de finale tussen Daniël en Pascal, de clubkampioenen van de voorbije twee seizoenen. Rudi en Peter spelen de troosting. Zoals de traditie het wil worden beide partijen live becommentarieerd door Robert Schuermans. Voor wie dat nog nooit heeft meegemaakt: warm aanbevolen!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *