In de topmatch tussen Daniël en Patrik in reeks 1 moest Patrik al snel 2 pionnen afleveren. Daarna haalde Daniël zijn rustige techniek van stal om het punt enkele uren later binnen te rijven. Stijn had heel wat meer moeite met Lino. Het eindspel met lichte stukken leek op remise af te steven, maar op de één of andere manier won Stijn toch nog. Erik won in een voortreffelijke partij van Roger._LEESMEER_
In reeks 2 won Carlo de titanenstrijd van Jan V. Frank won van Guy VH.
In reeks 3 versloeg Nikolaas Richard N in een eindspel met ongelijke lopers, terwijl broer Tobias remise speelde tegen Quinten. Jeroen en Kenneth speelden een ultrasnelle partij, geëindigd in het voordeel van Jeroen.
In reeks 4 slechts 1 partij: Jef won van Ghislain.
In reeks 5A neemt Karel een optie op de titel na winst tegen Rudi. Oleg won dankzij een verpletterende koningsaanval tegen Paul R.

In 5B won Jan S van Alex.

Met nog enkele inhaalronden en 2 volledige ronden te spelen geraken de kaarten stilaan geschud. Daarom even een overzicht van de titelkandidaten:
Reeks 1:
Daniël en Stijn hebben een kloofje geslagen. Daniël heeft een half puntje voorsprong en heeft dus alles in eigen hand.
Reeks 2:
Hier leidt Frank S. met 2 punten voorsprong op Ricky, die echter nog 3 partijen te goed heeft. Veel zal dus afhangen van deze inhaalpartijen.

Reeks 3
:
Al snel was het duidelijk dat één van de broers Verhulst met de titel zou gaan lopen. Tobias speelde echter wat remises waardoor Nikolaas de titel nu niet meer lijkt te kunnen ontsnappen.

Reeks 4
:
De strijd tussen Luc en Herman is nog steeds onbeslist. Binnenkort spelen beiden nog een onderlinge confrontatie die mogelijk meer duidelijkheid zal brengen.

Reeks 5
:
Karel heeft de leiding stevig in hand, maar Steven volgt slechts op een punt.

3 reactie op “Daniël en Stijn blijven winnen”
  1. dames afruilen was niet zo goed. Met de dames erop op zet 30 geeft fritz ook een droge 0.0. Hebben allebei wel wat fouten gemaakt. 20. … La3 was een blunder. 21. Tdc1 dus ook. 22. … Dd6 verliest gewoon een belangrijke pion. 26. d6 geeft deze zomaar terug. Onderstaand de pgn.
    http://users.skynet.be/fa381546/chess/vanrompaey_hiel_kk_2007-2008.pgn

    De pgn van mijn partij tegen Patrick, wat ook een leuke was , is de volgende
    http://users.skynet.be/fa381546/chess/broeckmans_vanrompaey_ic_2007-2008.pgn

  2. Merci Stijn, je partijen zijn na te spelen (en te becommentariëren) als je in het menu kiest voor ‘Clubleven’-‘Partijen’

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *