Daniel in Parijs

Avatar foto

DoorHerman Callens

jun 27, 2021 191 views

Heel onlangs had in Parijs het 2de GCT-tornooi plaats, Paris Rapid & Blitz, waarover later meer, maar ongeveer tegelijk was er nog een tornooi, al hadden u en ik daar vooraf veel minder over gehoord of gelezen. Van 19 t/m 23 juni namelijk had in het Cercle National des Armees 8,  place Saint Augustin, het 2ème tournoi de GM du Barreau de Paris et du Cercle National des Armées plaats. Een gesloten tornooi, round robin, met 4 GM’s, 5 IM’s en 1 FM (ELO’s tussen 2616 en 2334), en voor ons hooguit nobel maar vooral onbekend. Op alvast één naam na: die van ‘onze’ eigenste Daniel Dardha (SK Moretus), onze jongste kampioen ooit. _LEESMEER_

In dat behoorlijk illustere gezelschap (top was de Oekraïense GM Fedorchuk, 2616) was Daniel 4de ELO (2503), maar het weerhield hem er niet van om het tornooi te winnen, met 6,5/9, voor de Franse GM Feller en de Nederlandse IM Kevlishvili (6/9). Hij won 4 keer, o.m. tegen de hogergeplaatste Italiaan David, en speelde 5 keer remise, o.m. tegen de andere ELO-meerderen Feller en Fedorchuk. Volgens chess-results levert dat resultaat hem 16,9 ELO winst, wat hem rond 2520 moet brengen. Wellicht een volgende stap richting GM-status. Knappe prestatie, een welgemeend proficiat! 

Een reactie op “Daniel in Parijs”
  1. Daniël Dardha heeft zijn 3 GM-normen binnen, maar de Fide doet lastig, omdat hij die behaalde in toernooien waarbij twee partijen (i.p.v. één) per dag werden gespeeld. Door Covid waren er geen andere toernooien, het valt dus te hopen dat de Fide zich soepel opstelt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *