Daniel in Slovenië

Avatar foto

DoorHerman Callens

apr 7, 2022 565 views

Het Europese Individuele Schaakkampioenschap (dat klinkt voor geen meter, maar zou dat in het internationale jargon wel doen: European Individual Chess Championship) in Slovenië werd gewonnen door de Duitser Matthias Bluebaum, ex aequo met de Armeniër Gabriel Sargissian, maar dat kan ons maar matig schelen. Veel belangwekkender is het feit dat ook onze Daniel Dardha meedeed, 83ste op de startlijst, en tot twee ronden voor het einde beter scorend dan die plaats deed vermoeden. Uiteindelijk werd hij 103de, want hij haalde maar een halfje uit 2 tegen zijn laatste, iets zwakkere opponenten. Niettemin, met remises tegen dikke 2600’ers zoals Grandelius, Tari en Ponomariov kan hij meer dan aardig uitpakken. Way to go, Daniel! (Voor wie het Engels niet zo machtig is, dat betekent niet dat je  nog een weg te gaan hebt, maar wel dat je een schitterend parcours hebt afgelegd.)

2 reactie op “Daniel in Slovenië”
  1. Ter aanvulling: er deden nog twee landgenoten mee. Jelle Sarrau eindigde als 177ste, iets onder zijn startpositie, en Lennert Lenaerts finishte op de 185ste plaats, exact waar hij ook begonnen was. Lennert haalde, net als Daniel, remise tegen Ponomariov.

  2. Dat klinkt inderdaad voor geen meter, maar Europees Individueel Schaakkampioenschap zou ik voor eigen gebruik wel goedkeuren, zonder die obligate omweg via het Engels.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *