Daniël lijkt wel onoverwinnelijk dit jaar. Na de titel te hebben veroverd in het clubkampioenschap, mag hij zich ook winnaar van de Beker Adams 2012 noemen. Proficiat met de dubbel, Daniël!
Na gastcommentator Robert Schuermans en het publiek te hebben verwelkomd, lootte de voorzitter de kleuren. Daniël moest met zwart winnen van Pascal. In de troosting kreeg Rudi wit en de verplichting om Carlo te verslaan. Carlo werd in laatste instantie opgevist om Peter te vervangen._LEESMEER_

Pascal speelde een onregelmatige Pirc-variant met Pe2 en ondervond al snel de nadelen ervan. Zwart neutraliseerde eventuele dreigingen in het centrum en kon zich zelfs veroorloven om Lg4 terug te trekken naar c8 om hem van daaruit naar b7 te loodsen. Wit voltooide zijn ontwikkeling en de stelling bleek zowat in evenwicht, tot Pascal (te vroeg?) de pion naar e5 doorschoof. Daniël reageerde optimaal en met het ijzersterke Te3 trok hij het voordeel volledig naar zich toe. In de tijdnoodfase maakte Daniël het mooi af: 0-1 en bekerwinst!

In de troosting kreeg Carlo de moeilijke opgave om met zwart Rudi te bedwingen. De opening wisselde enkele keren van karakter (Dame-Indisch, Engels, Tarrasch), maar na een vijftiental zetten werd duidelijk dat wit geen voordeel had. Zwart leek zelfs comfortabel spel te hebben. Met pionnen op c4-d4 en c5-d5 bleef er echter heel wat spanning op het bord en zoals vaker in dit soort stellingen was het wachten op de afwikkelingen. Daarin verkeek Carlo zich op een wending die hem materiaal kostte. Een poging om dat tactisch te verhinderen, mislukte. Wit aarzelde niet en 1-0.

Rest ons nogmaals enkele mensen te bedanken voor de mooie avond. In eerste instantie natuurlijk Robert, die beide partijen weer eens schitterend live ontrafelde in de grote zaal, ‘zettenoverbrenger’ Tobias en het talrijk opgekomen publiek, waaronder zelfs delegaties uit Deurne en Lier.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *