Net als in ronde 1 (in september) en ronde 2 (in januari) kon Daniel deze derde ronde van het rapidcriterium op zijn naam schrijven. Al was dat zeker geen walk-in-the-park. Naar eigen zeggen verliep enkel de laatste partij vlotjes, in de andere 6 partijen was het steeds een moeilijke partij. Die laatste partij was trouwens tegen jeugdproduct Kiran die op dat moment nog maar 1 punt had laten liggen (tegen Jan) en dus om de titel mocht spelen op bord 1 tegen Daniel. Kiran blunderde echter in de opening een stuk en liet dus zo de titel aan Daniël.

Daniël won dus, met 6,5/7. Hij had onderweg enkel een halfje moeten afstaan aan Pascal die in een dame-eindspel eeuwig schaak kon houden. Pascal zelf bleef trouwens ook ongeslagen en eindigde tweede met 6/7. Kiran eindigde op schiedingspunten derde.

In de algemene criteriumstand is Daniël nu al zeker kampioen met 180 punten. De voorlopige ratingkampioenen zijn Tony (-2000), Kenneth (-1800) en Jan (-1600).

De vierde en laatste ronde wordt gespeeld op 11 juni.

3 reactie op “Daniël wint ook derde criteriumronde”
  1. De jeugd komt er aan, dat is duidelijk!
    Ik ga opnieuw een voorspelling doen: Binnen de 10 (ik wou zeggen 5, maar om op zeker te spelen…) jaar wordt er een jeugdlid kampioen in de 1e reeks bij ons!
    De laatste voorspelling die ik deed, kwam ook uit (en nog geen klein beetje) 😀

  2. Dat Philip Brugmans met twee vingers in de neus een van de 5e reeksen zou gaan winnen nadat ik op het geweldige tuinschaaktoernooi hem zag spelen en heb mogen tegen spelen 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *