4 reactie op “Dardha in Wijk-aan-Zee”
  1. Zeer straffe prestatie! Ik vind het vooral jammer dat zijn partij tegen Yilmaz (2665 elo!) zo weinig aandacht kreeg. Dat was een meesterwerkje!

  2. Niet alleen dat. Ik heb het dit jaar niet allemaal zo goed gevolgd als gewoonlijk (en er ook geen stukjes over gebracht, wegens te druk met andere zaken), maar wat mij wel is opgevallen is dat het in de berichtgeving bitter weinig over Daniel ging. Gelukkig hebben wij dan nog een krant die hem even heel terecht in het zonnetje zet, maar op chessbase.com en chess.com viel zijn naam zelden of nooit. Pas op het einde werd geconstateerd dat hij het hele tornooi ongeslagen was gebleven – dat was al ettelijke ronden zo – en als hij onderweg de leider van dienst (bv. Yilmaz, Maurizzi, …) uit het zadel speelde, werd niet eens gezegd dat hij won, maar wel dat de ander verloor, en verder kreeg de partij in kwestie geen aandacht. Niets ook over het spektakelstuk tegen Niemann, dat we zelf ter plaatse meemaakten, en dat de commentaarschrijvers kennelijk niet de moeite waard achten, terwijl elke sch… van sommige anderen uitgebreid werd toegelicht, met de nodige superlatieven zelfs, waar men Daniel niet één woord waardig leek te achten. Hoe het bij het live-commentaar ging, weet ik niet, misschien kreeg hij daar wel wat meer aandacht, en hij is ook geïnterviewd geweest door Fiona Steil-Antoni (mogelijk meerdere keren), dus daar zeg ik niets van. Maar wat die twee “grote” schaaksites ervan bakten, was bepaald triest. Op het einde was het al Mendonca wat de klok sloeg, en over Maurizzi die het niet gehaald had, over de tweede, die een dijk van een tornooi had gespeeld, kon er amper een woord af. Pure schande!

  3. Misschien heeft Peter Doggers van chess.com ooit eens een flink pak rammel van Daniël gekregen en is dát de reden dat ze hem niet in the picture willen zetten 😀

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *