Van de nul af!

Avatar foto

DoorJan T'Sas

feb 1, 2024 477 views

Met al het schaakgeweld in Interclub en Zilveren Toren, aangevuld met de soap rond de vensterwerken, zouden we haast vergeten dat het clubkampioenschap nog in volle gang is. Ook deze week zijn er partijen gespeeld. Een aantal resultaten springen in het oog.

We zijn er vrij zeker van dat Herman een serieuze zucht van opluchting heeft geslaakt. Na twaalf nederlagen op rij, waarvan enkele zeker hadden kunnen vermeden worden, is hij van de nul af. In een Engelse partij tegen Tony nam hij snel het initiatief, gaf zijn voordeel niet meer af en won. Well done! Michel nam dan weer revanche voor zijn verlies tegen Wouter in de heenronde. Vanuit een Reti-Zuktertortopstelling trok hij met succes ten aanval. In de stand verandert er weinig of niets, want de top vijf speelde niet.

Eerder schreven we dat Mart wegens te veel puntenverlies zijn titelambities in Reeks 2 mocht opbergen, maar dat hij nog wel scherprechter kon spelen in het titeldebat tussen Patrik en Lucas. En kijk, die voorspelling is uitgekomen: Mart versloeg Patrik, waardoor Lucas plots alles in handen heeft om de reeks te winnen. Op 20 februari kan Patrik in de onderlinge partij de score wel opnieuw gelijk maken, dat belooft. Nog in deze reeks won Sebastiaan van Jan, terwijl Paul Erik versloeg. Paul heeft een hele resem niet altijd verdiende verliespartijen moeten slikken, maar lijkt nu de smaak van de overwinning te pakken te hebben.

In Reeks 3 hielden Bart en Enrique het op remise. Bart staat nu niet meer alleen laatste, maar deelt die positie met Carlo, beiden met een punt achterstand op Enrique.

Ook in Reeks 4 werd remise gespeeld. Zowel Wijnand en Benny als Heidi en Rudi deelden de punten. Heidi en Benny staan nu samen tweede in de stand.

Voor Reeks 5A was het een zwarte avond, in die zin dat alle witspelers verloren. We vingen her en der wat meer info op over deze partijen (als het niet klopt, mogen de spelers in kwestie mij altijd corrigeren). Yannick versloeg Lars, die zijn winstkansen moest prijsgeven na een fout in een eindspel L +5pi vs. P +4pi. Patrick vergat de torens te ruilen om een eindspel te houden dat hij vervolgens verloor van Jan. En mogelijk geïnspireerd door Herman raakte ook Sebastien eindelijk van de nul af door te winnen van Hugo.

Voor een keer gebeurde er weinig of niets in de meestal erg bedrijvige Reeks 5B. In de enige partij van de avond in die reeks behaalde Eva haar vierde overwinning, ditmaal tegen Joeri.

3 reactie op “Van de nul af!”
  1. Proficiat aan Herman om te beginnen…
    En inderdaad een kleine correctie. Ik begon met een duidelijk voordeel aan het eindspel met elk een toren met één pion extra, maar slaagde erin om dit in no-time te verkwanselen door tijdnood gecombineerd met nog verder te ontwikkelen eindspelkennis…

  2. De situatie was omgekeerd in ons eindspel, Wit P+5pi vs. Zwart L+4pi . Penning van het paard op de koning heeft het verschil gemaakt.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *