3 reactie op “De ajuinen zijn verdeeld”
 1. Aalst is een interessant tornooi, voor schakers zoals wij, van bescheiden allure, ik speelde er vorig jaar ook mee. De uitslagen van de Skoggers verdienen wel een toelichting vind ik, want botweg Oleg, Frank en Gert hebben 5 op 9, en Kenneth en Rudi 3,5 op 8 vind ik een beetje mager.
  Oleg kan best heel tevreden zijn, met een hogere TPR dan zijn elo, maar Oleg heeft zijn leeftijd mee natuurlijk, dat moet nog klimmen. Frank S kan dat niet zeggen, die zit 100 elo beneden peil. Gert is een sluipschutter geweest, die heeft zijn punten in de kelder gehaald, anders haalt hij met 5 op 9 nooit een TPR van 140 beneden zijn eigen elo !!
  Kenneth en Rudi haalden lagere TPR’s dan hun elo ! Toch is Kenneth voor mij de held van het tornooi:
  hij kwam uit Mortsel met …. de fiets, en reed ’s nachts terug. Amateurs zijn goed zot, af en toe, maar dat is het pure aan de hobby. Afstand, ranking, de hele entourage, het doet er niet toe : “ik doe mee, omdat ik zo doodgraag schaak.”
  Gaat hij nu ook nog over een weer rijden, 9 dagen naar Namen ???

 2. Misschien wel Carlo, misschien wel
  dat hangt natuurlijk van veel factoren af he

 3. Ik heb geen al te best tornooi achter de rug ; dat ik nog een gedeelde prijs haal is te danken aan het niet komen opdagen van mijn tegenstander in de laatste ronde. Tegen Oleg had die ook al forfait gegeven in de voorlaatste ronde. Merkwaardig want die persoon had gewonnen van Goormachtigh en geremiseerd tegen Ashote in de eerste ronden. Ikzelf heb midden in het tornooi een klap gekregen door een uitstekende stelling te verknoeien in het eindspel (partij staat op de site). Mijn tegenstander was geloof ik twee keer met een stuk over de middellijn geweest en kon ook geen enkele keer dreigen vanop afstand. Eddy De Gendt is zo een beetje mijn David Platt. Tegen Vyborova speelde ik mijn beste partij hoewel ze me hielp met vlug naar de toog te kunnen want ze offerde te voortvarend.
  Volgend jaar doe ik zeker terug mee want bijna iedereen heeft prijs (per 100 elopunten is er een ratingprijs en de ratingprijzen worden gedeeld), de organisatie vind ik nagenoeg perfect en de frigo bevat voor elk wat wils (behalve soep — geen gazpacho zien staan).

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *