De tweede ronde van de Beker Adams zorgde voor enkele fameuse verrassingen. Zo versloeg Jeroen, die vorig jaar ook al sterk presteerde in de Beker, zonder veel medelij Carlo, en Quinten nam de maat van Nikolaas. Jef speelde een schitterende partij tegen Pascal: hij deed een onduidelijk stukoffer dat ijzersterk bleek. Pascal moest er 3 pionnen en een kwaliteit voor teruggeven, overleefde ternauwernood de tijdnoodsfase, en bleef zeer lamentabel staan._LEESMEER_ En dan … zette Jef een stuk in. De kwartfinale volgende week ziet er als volgt uit:
•Pascal-Quinten
•Guy-Lino
•Roger-Jeroen
•Jan V-Bart

Kleuren moeten natuurlijk nog geloot worden en de andere spelers kunnen deelnemen aan het neventoernooi.

2 reactie op “De eerste verrassingen in de Beker Adams”
  1. En heel konijn stak er in mijn binnenzak. Ik dacht dat ik het stuk gerust kon nemen en dat mijn paard en loper de matcombinaties wel zouden tegenhouden. Grove onderschatting want Jef bleef de beste zetten uit zijn mouw te blijven schudden. Ik moest een tweede pionnetje teruggeven, dan nog eens een kwal, en in tijdnood overzie ik nog een vreselijke dameschaak die me nog een derde pion kost. Mijn enigste houvast was mijn loper die ik eindelijk had kunnen ontwikkelen van c8 naar b7 en die de pionnenstormram in het centrum voorlopig tegenhield. Een concrete winstvoortzetting zag ik ook niet direct, maar Jef bleef wel zeer goed staan. En dan, tja. Zonde voor Jef want voor de rest had hij een fenomenale partij gespeeld.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *