Onze kampioenenploeg mocht haar eerste ererondje in Lier gaan spelen. De zeer hoge eloverschillen op borden 3 en 4, bezorgden Nikolaas en Pascal een probleemloze overwinning. Bart (1) en Dries (2) kregen wel andere koek voorgeschoteld. Bart kwam zeer twijfelachtig uit de opening (tegen oud-Skogger Bart Peeters) met een pion meer maar een gigantische ontwikkelingsachterstand. Peeters verzuimde echter de druk nog verder op te voeren met Tad1 en liet Bart de kans om met f6 uit de wurggreep te geraken. In het moeilijke toreneindspel trok Bart de lakens definitief naar zich toe: 0-3. Dries’ partij bleef lange tijd gelijk opgaan tot hij meer iniatief kreeg en een pion won in het middenspel. Het eindspel L+4p vs P+3p bleek echter alles behalve eenvoudig. Pas na een fout waarbij de lichte stukken van het bord gingen, werd het vierde punt binnengehaald.

Vandaag was het de kers op de taart, hopelijk volgende week nog een portie slagroom erop en eindigen we met 22/22!

7 reactie op “De kers op de taart voor SKOG2”
  1. SKOG 6 heeft vandaag ook gewonen tegen de 666, en heeft daarmee een goede kans om eveneens kampioen te spelen.

  2. Geweldig, jongens van 2 en 6. Veel kersen en slagroom, het is ons gegund na het kwakkeljaar van de vorige keer!

  3. Proficiat aan beide ploegen! Als ik het goed bekeken heb, is SKOG6 sowieso kampioen op match- en bordpunten als het de volgende match (tegen de laatste in de stand) met 3,5-0,5 wint. Wordt het bijvoorbeeld een 2,5-1,5 zege en concurrent 666 wint zelf met 3,5-0,5 dan eindigen beide ploegen gelijk qua match- en bordpunten. Maar … in dat geval telt de onderlinge uitslag, wat in ons voordeel is. Anders gezegd: grote promotiekansen!

  4. Jan hallo. Volgens onze ploegkapitein is er bij gelijk aantal punten geen scheiding per onderlinge ontmoeting. En winnen we best met een zo hoog mogelijke score er van uit gaande dat club 666 misschien wel eens met de volle pot vanuit Westerlo huiswaarts keert ! Dat wordt nog nagelbijten morgen ………;

  5. @Carlo: dat klopt, dit zegt het bondsreglement hierover: “De rangschikking wordt opgemaakt volgens het behaald aantal matchpunten; bij gelijkheid tussen twee of meerdere ploegen beslist het aantal bordpunten. Bij nieuwe gelijkheid tussen twee of meerdere ploegen worden testwedstrijden gespeeld wanneer een titel, promotie, degradatie of afvaardiging ervan afhangen (waarbij de VNT de verdere modaliteiten zoals speelvorm (een gewone ontmoeting bij twee ploegen, een Hutton-toernooi bij meerdere ploegen), lottrekking voor de kleur, neutrale locatie, eventueel gereduceerd speeltempo, … bepaalt), zo niet wordt het Sonnenborn-Berger systeem voor ploegen toegepast op de matchpunten en vervolgens, indien nodig, op de bordpunten.”

  6. SKOG 6 heeft uiteindelijk niet kunnen winnen (gelijkspel tegen Mol), maar concurrent 666 heeft verloren bij Westerlo. Geen kwestie dus van scheidingspunten, SKOG 6 is kampioen!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *