Sinds de start van het seizoen staan wij op de 2e plaats, achter de leider 666 uit Luik.

Het verschil bedroeg 2 MP.

666 had nog niet verloren, twee gelijke spelen (ont)sierden hun palmares, al de rest hadden ze gewonnen.

De ploeg dankte haar positieve score aan een eerste bord dat met 2000 elo te sterk bleek voor de concurrentie, en zo met de 3 overige borden remises maakte om dan dikwijls met 2.5 – 1.5 te winnen.

Wilden wij nog kans maken op de titel, moest het vandaag gebeuren, uit bij 666.

Vorig verslagje pronostikeerde ik op een verlies op bord 1 (Gert) winst voor zowel Jan V als CD op 2 en 3, en remise bij Benny op bord 4.  (“al of niet met een stuk minder”)

En zo geschiedde !!

Jan V begon de namiddag in een relaxzetel met zijn geliefkoosde Loperspel 1.e4, e5 2.Lc4   De Luikse madame bakte er niet veel van en Jan won vlotjes in secure, aantrekkelijke stijl.

Dat geeft de collega’s moed als je eerste partij zo begint.

Gert op 1 verloor in een Weens met f4 een stuk, dat hij even later recupereerde tot grote ontzetting van de tegenstander, die het dan toch nog ten langen leste kon waarmaken, en de bordjes in evenwicht bracht.

Ik speelde op 3 een Caro-Kann, kwam gedrongen te staan, mijn dame stond niet veilig, enfin zorgen alom.  Mijn opponent hield het overzicht echter niet en gaf me de kans dreigingen te creëren die niet altijd even nauwkeurig weerlegd werden.  Op een bepaald ogenblik brak de veer bij hem, en verloor hij een stuk.  Ik bracht het technisch netjes naar huis na 61 zetten.

Benny op 4 moest het waar maken, zoals voorspeld ! De stelling was potremise, wij hoopten met drieën dat Benny zou inzien dat hij niets moest doen, alleen maar zijn toren op en neer plaatsen, geen doorkomen aan voor de 666 speler.  Benny behield het hoofd koel, met de onvermijdelijke remise tot gevolg.  Benny leerde nog Frans vandaag, en sprak niet van remise maar van nul.  Goed gedaan !

Het vel van de beer wordt nog niet verkocht, een accident ligt altijd op de loer, maar de laatste ronde spelen we thuis tegen de allerlaatste van de reeks, als dit misloopt is dat de anticlimax van de eeuw.

5 reactie op “SKOG 6 op de drempel van promotie naar 4de afdeling”
  1. Wat een voorspelling. Da’s een ploegkapitein verslaggever die zijn Pappenheimers kent!

  2. Pascal, ik ben geen ploegleider hoor ! Vroeger wel, maar nu niet meer.
    Dat is bij ons Gert.
    De ploegkapitein zorgt er voor dat de ploeg samengesteld geraakt, zorgt voor de verplaatsing naar een andere club, geeft na de schaakontmoetingen de individuele uitslagen door aan onze verantwoordelijke interclub, kijkt het correcte adres na van de ploeg waar op verplaatsing dient gespeeld te worden, regelt de papierwinkel van de ontmoetingen met de ploegkapitein van de bezochte club, zorgt bij een plots belet van een speler door een onmiddellijke vervanging in overleg met de verantwoordelijke interclub.
    Ik schrijf alleen nog maar een verslagje. Opgefleurd door een al of niet correct voorspellingkje.

  3. Moh! Pascal, jij kunt reacties bewerken. Wat een voorrecht 🙂

  4. Naar aanleiding van de laatste verplaatsing voor zowel van de ZT als voor de IC wil ik onze vaste chauffeur Gert en ook in naam van gans de ploeg van harte bedanken voor ons telkens veilig en wel heen en weer te brengen, wat niet onbelangrijk is. Maar we mogen zeker de chauffeurs van de andere ploegen niet vergeten, ook aan hen een welgemeende merci!! Knap werk geleverd mannen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *