Het wordt wat eentonig, het verhaal van de maximummer: Patrik won opnieuw in reeks 2, waardoor hij nu al 7/7 telt en ook als maximummer eenzaam op kop blijft, voor Lucas met 4/4. De twee andere maximummers, Lars en Philip speelden niet en blijven op hun maximum van 4/4 resp. 5/5 staan. Laten we daarom nog eens een stand van zaken opmaken van elke reeks:

  • Reeks 1: Dries profiteerde maximaal van een vroeg mistasten van Jan in de onderlinge partij en heeft nu met 5/6 de leiding, voor Daniel, die Tony versloeg. Op basis van verliespunten zonderen zij zich stilaan af van de rest van het veld. Helaas slaagde Herman er nog niet in de nul van het bord te halen tegen de ELO-overmacht. Maar… de aanhouder wint!
  • Reeks 2: Dat er voorlopig weinig tegen Patrik te doen is, blijkt uit zijn maximumscore van 7/7. Alleen Lucas, ook nog ongeslagen met 4/4, zou roet in het eten kunnen gooien. Achter hen worden de punten stevig verdeeld, ook hier lijkt een duo op weg naar het podium.
  • Reeks 3: Dit zou wel eens de meest evenwichtige reeks van allemaal kunnen zijn, want niemand steekt er echt bovenuit. Na zijn sterke start heeft Patrick al wat punten moeten prijsgeven. Hij staat nog wel aan kop, samen met Kenneth. Wie waagt een gok?
  • Reeks 4: Ook in deze reeks worden de punten kwistig onder elkaar verdeeld. Alejandro gaf al 2,5 punten weg maar heeft er ondertussen wel al 7,5 bij elkaar gespeeld. De vraag begint te rijzen wie van de achtervolgers hem zomaar zou kunnen inhalen.
  • Reeks 5a: Met twee maximummers in deze reeks, maar ook met enkele spelers die nog maar één punt moesten prijsgeven, is ook hier nog niet zo duidelijk wie naar de titel doorstoomt. Opvallend is dat ELO in een veld met veel spelers zonder rating geen garantie is op succes. Van de vier spelers met een rating scoren namelijk enkel Arno en Frank naar verwachting.
  • Reeks 5b: Van een spannende reeks gesproken! Niet minder dan 4 spelers delen de leidersplaats, al heeft alleen Jelle al meer partijen gespeeld dan de andere drie koplopers. Jazeker, iet of wat bookmaker kan hier een slag slaan!
Een reactie op “De maximummer: 7/7”
  1. reeks 1 durf ik niet wedden , reeks 2 speel ik zelf mee en wed dus niet (hoewel het me niet zo moeilijk lijkt) . Reeks 3 : 20 euro op Patrick , wie neemt het op ? Reeks 4 : ook 20 op Alejandro. Reeksen 5 ken ik die spelers (nog) niet genoeg , maar velen spelen met veel intensiteit ! maar een veel voorkomende fout : te snel spelen. Nog even goed kijken (tijd genoeg) en zo kunnen fouten vermeden worden….

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *