Morgen 9 november begint al weer de 34ste editie van het open toernooi van Leuven. Het is één van de weinige internationale toernooien in België en op de erelijst prijken een aantal grote namen zoals Åkesson (Europees jeugdkampioen in 1981), Azmaiparashvili (Europees kampioen van 2003) en Torre (geplaatst voor het kandidatentoernooi van 1983).

Zo’n straffe mannen doen deze keer niet mee, maar toch mag het deelnemersveld gezien worden. Duidelijke ratingfavorieten zijn de Chinees-Oekraïense grootmeester Peng (2566) en zijn Azerische collega Guliyev (2519). Hun voornaamste concurrenten worden waarschijnlijk Maerevoet (2449), die het toernooi won in 2021, en grootmeester Sivuk (2471). Zo’n honderd Elo-puntjes daarachter komen dan de gevaarlijke outsiders: een paar buitenlandse IM’s (Manish uit Indië, Frübing uit Duitland, Vuelban uit de Filipijnen) en een handvol Belgische jeugdproducten (Pirard, Dauw, Hauchamps). Dit keer lijken er geen deelnemers uit onze club te zijn.

Alle informatie is te vinden op de officiële website. Of de partijen ook live te volgen zullen zijn weet ik niet.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *