Het aantal maximummers is deze week in één klap met 50% afgenomen. De reden is te zoeken in Reeks 2, waar Patrik en Lucas remise spelen waardoor beiden hun maximum kwijt zijn. Het moest er eens van komen. Het enige dat we nog kunnen doen is naar Reeks 5A kijken. Daar won Philip zijn zesde partij op zes, terwijl de andere maximummer, Lars, op 4/4 blijft staan. Over twee weken spelen beiden tegen elkaar, dan valt allicht het doek over deze rubriek. Of toch niet? Laten we naar het clubkampioenschap kijken om ons op te vrolijken:

 • In Reeks 1 won Jan de enige partij van die reeks tegen Herman. Het voordeel was er snel voor wit, de kwaliteitswinst ook, maar dan duurde het nog een hele poos voor daar het winnende punt van kwam. Beneden werden na afloop zelfs geen drankjes meer geserveerd…
 • Door achtervolger Lucas op remise te houden, blijft Patrik comfortabel aan kop in Reeks 2. Mart en Ronny voegden zich na hun overwinningen bij de subtop. Paul blijft intussen zijn eerste punt najagen.
 • Carlo wist in Reeks 3 zijn eerste zege binnen te rijven door Kenneth te verslaan. Die behoudt zijn tweede plaats, maar voelt de hete adem van een drietal achtervolgers in zijn nek. Patrick knoopte terug aan bij de overwinning en staat nu alleen aan de leiding.
 • In Reeks 4 blijft Alejandro van de concurrentie weglopen. Ditmaal was Mark het slachtoffer. De andere deelnemers in deze reeks speelden niet.
 • Met vier partijen ging het er boeiender aan toe in Reeks 5A. Zowel Arno als Philip wonnen, maar dat deed ook Nick. Het ziet er stilaan naar uit dat de reekswinnaar onder dit trio moet worden gezocht, terwijl ook maximummer Lars natuurlijk nog een coup kan plegen. Of zorgen Max en Robbe voor een inhaalmanoeuver? Beiden hebben namelijk ‘amper’ 3/4, wat hen midden in het klassement dropt maar met slechts één verliespunt is voor hen nog veel mogelijk.
 • Vier leiders hadden we vorige week in Reeks 5B, nu nog drie. In een onderling duel won Ivo immers van Robin. Ook in deze reeks kunnen er nog heel wat verschuivingen optreden, want meerdere spelers hebben nog maar vijf partijen gespeeld.
2 reactie op “De maximummer (z’n pijp is bijna uit)”
 1. Jan, de maximummer Lars uit reeks 5A die je in het begin van het stukje vermeldt, niet vergeten als serieuze kandidaat winnaar van reeks 5A 😉

 2. Mooie oplijsting, Jan.
  Alejandro heeft nog maar 3 partijen te spelen, waarvan hij er 2 nog deze maand speelt. Als hij zo meedogenloos door blijft winnen en de concurrentie iets laat liggen dan wordt hij allicht de vroegste kampioen in de SKOG-geschiedenis.
  Voor in 5B zet ik mijn geld op Maxim. Vorig jaar in zijn eerste clubkampioenschap werd hij wat ongeduldig in lange partijen, maar hij lijkt nu de lange adem te kunnen vasthouden.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *