Geen Beker zonder verrassingen, da’s klassiek. Maar wat er gisteren gebeurde voelde voor velen aan als een scharniermoment. De horde nieuwe en jonge spelers die we de laatste jaren en maanden stilaan zagen oprukken in de klassementen, zagen hun kans mooi om een coup te plegen en gevestigde waarden uit het toernooi te schoppen.

Eerst dachten we dat Lucas voor hét grootste spektakel had gezorgd tegen veelvoudig bekerwinnaar Jan. Jan kreeg geen ruimte op het bord, probeerde wel een wanhoopspoging omdat hij móest winnen, maar Lucas bleef rustig en won. Ondertussen had ook Dries het moeilijk tegen Philip maar kon het laken toch naar zich toe schuiven.

Ook in de andere partijen werden de elowetten gerespecteerd, maar 1 partij bleef wel heel lang duren. Daniel en Alexander waren tegen middernacht in een eindspel verzeild: P+2p vs P+1p. Alexander speelde het eindspel perfect, hield de partij remise en mag zo verder naar de volgende ronde. Wat een prachtig resultaat!

Drama en geluk liggen soms dicht bij elkaar, zo blijkt. Omdat een speler volgende week niet kan spelen, bepaalt het lot welke Lucky Loser er dan wordt opgevist om alsnog aan de volgende ronde deel te nemen. En het lot koos voor … Daniel!

Ook in het – bijna afgelopen – Laddertoernooi staat er geen maat op de nieuwelingen. Gaat iemand Kiran van de hoogste trede kunnen halen?

2 reactie op “Drama en geluk in Beker Adams”
  1. Daniel en Alexander kunnen elkaar zowaar in de finale nog tegenkomen ! Alexander heeft daarvoor 2 remises nodig, Daniel 2 overwinningen…

  2. Het begint jammer genoeg meer op een circus te lijken de beker ! De ene vergeet dat hij niet kan spelen de andere komt gewoon niet op dagen voor een voetbalwedstrijd! Resultaat heel de beker in de war ..

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *